Változás. Állandó jelenség bennünk és körülöttünk, és a Vízöntő korban és 2018  11-es évében azt mondják, a változások még inkább felerősödnek. Így nem árt készülnünk rájuk. Jobb önként felülni a változás sebes vonatjára és megtanulni élvezni, ahogy új tájak és lehetőségek felé száguldunk, mint ellenállni, és a vonat elé állni.

Te hogy állsz a változáshoz?

Könnyedén, lazán veszed, esetleg stresszként éled meg? Könnyedén el tudod engedni az elme változáshoz való ragaszkodását, vagy olykor nehézséget okoz mindez?  Segít ebben a folyamatban a januárban megosztott Változás meditáció, vagy annyira felfokozott a változással teli életed, hogy el is felejtetted mindezt? 🙂

Számomra a Változás a befogadás-elengedés kettős állapotát jelenti. Befogadom az újat, és hagyom menni a régit. Befogadom és elfogadom azt, ami a jelenben van, és hagyom menni azt, aminek mennie kell. Ezt persze könnyű gyakorolnunk akkor, amikor különösen jó dolgok áradnak be életünkbe, de mi a helyzet, amikor kihívással teli helyzetek jönnek?

Nekem az elmúlt egy-két hónap nagy kihívásokat hozott, így sokat gondolkodtam a kihívásokhoz és a változáshoz való hozzáállásomon. Mikor a megmérettetés már a tetőfokára hágott, akkor jöttem rá, a képlet a tudatosság útján mindig ugyanaz: Elfogadni a jelent és elengedni az ellenállást. Így valójában csak annyi a dolgunk, hogy folyamatosan emlékeztessük magunkat erre. Még akkor is, amikor látszólag minden összeomlik, vagy látszólag nincs megoldás. Amikor képesek vagyunk elengedni, akkor általában minden a helyére kerül… (nekem épp erről szólt az elmúlt két-három hónapom, többen közületek tanúi voltatok körülöttem ennek 🙂

Közben számomra február még nagyobb változást hozott: már sokan tudjátok, hogy babát várok, és ezzel együtt a tanítás (egy idei) elengedése is szerepet kap most életemben. Ez persze nem azt jelenti, hogy bármi megszűnne, csak egy picit átalakul egy kis időre. Lehet, hogy a jövőben így egy kicsit kevesebb lesz az új poszt, a hírlevél vagy az aktivitásom, és egy ideig az órák és a workshopok is szünetelni fognak (előre láthatólag őszig), de továbbra is megmaradnak és élni fognak az online felületek. Sőt, nem csak velem!

Megkértem egy nagyon kedves, tiszta szívű tanártársam, hogy tartson ő is egy online programot egy nagyon fontos, sokunkat érintő témában: így tavaszra egy igazi újdonsággal készülünk számotokra! Ez azért is történhet így, mert az elmúlt két hónapban az Univerzum minden kihívás ellenére egy fantasztikus partnert és segítőt küldött nekem a Sat Nam Programok kapcsán, akiért és amiért nagyon-nagyon hálás vagyok. 🙂 Úgyhogy megint bebizonyosodott: a kihívások nem lenyomnak, hanem felemelnek 🙂 Már ha nem hagyjuk magunkat! 🙂

Így a változás és átalakulás közepette még volt egy nagy kapaszkodóm, amire úton-útfélen emlékeztettem magam: „Tarts ki és megtartanak.” (Yogi Bhajan). Sokszor ez a mondás – és persze a kundalíni jóga eszközei – adták a hitet, az erőt és a kitartást ahhoz, hogy az alapvető nagy változással teli életembe hogyan integráljam a kihívásokat. Most azt érzem, hogy átmentem, amin át kellett, sok fantasztikus tapasztalattal gazdagodtam, hamarosan pedig egy új időszak veszi kezdetét férjemmel életünkben, amit már nagyon várunk. Úgyhogy most itt az idő, hogy belelazuljak a lét elviselhető könnyűségébe, és élvezzem a babavárás néhány maradék hátralévő hetét.  De azért még jelentkezem!

Csodákkal teli napokat kívánok!

Sat Nam, Szeretettel,

Foto: Charlottefoto

 

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a facebook oldalunkon is.