BABÁNAK, ANYÁNAK, APÁNAK

Már csak pár hét és egy új időszak veszi kezdetét az életemnek. Már biztosan sokan tudjátok, hogy hamarosan megszületik első kisbabám, ezek az utolsó hetek már nagyon izgalmasak. 🙂 Mivel ásványokkal dolgozom ezért nem is volt kérdés, hogy kutakodjak egy kicsit, és utána nézzek melyek azok a kövek, amik a szülés után mindkettőnknek segíteni fognak a gyermekágyas és az azt követő időszakban.

A babáknak, anyukáknak és persze az apukáknak is a születés egy teljesen új világ kezdetét jelenti. A babák, főleg az érzékenyebbek nehezebben dolgozzák fel, hogy már nem anyukájuk méhében vannak, nincsen meg a jól megszokott meleg, ringató biztonságos kuckó, ahol hallja édesanyja szívdobbanását és folyamatos táplálásban, ölelésben van.

Ez ugyanolyan fura lehet az anyukának is aki 9 hónap alatt egy testben élt kisbabájával, egymáshoz szoktak, és egy mély belső kapcsolat alakult ki lelkileg és testileg közöttük.

Apukára pedig rengeteg új kihívás, feladat vár amellett, hogy gyermekével ő is kialakítsa a szoros köteléket, ehhez pedig az kell hogy egyensúlyban tudjon maradni minden téren, legyen elegendő energiája és türelme. Hogy könnyíteni tudjuk a gyermekágyas és az azt követő időszakot, illetve a sokak által emlegetett 4.trimesztert, érdemes a következő ásványokat beszerezni és elhelyezni őket a megfelelő helyeken.

BABÁNAK

Újszülöttek számára mindig finom rezgésű nyugtató tulajdonságú ásványokat válasszunk. Én három olyan ásványt ajánlok nektek, amik segítik a születés után a babát álomba ringatni, megnyugtatni, miközben a biztonság és a szeretet energiáját közvetítik. Ez a három kő az ametiszt, a rózsakvarc és holdkő. Ezekkel az ásványokkal bármikor nyugodtan masszírozhatjátok a babát esténként. A leghatásosabb azonban az, ha a kiságyba helyezzük el őket.

Mielőtt elhelyezzük a kristályokat érdemes egy mandala aktivizáló rituálét elvégezni. Gyújtsunk gyertyát és fogalmazzunk meg egy szándékot egy kívánságot, áldást amit szeretnénk, hogy képviselne ez a mandala gyermekünk számára. Ha ez meg van mondjuk el magunkban, vagy hangosan, kérjük az ásványok támogató erejét, majd köszönjük meg a segítséget.

Ez egy olyan kristály mandala ami egy nyugtató, biztonságot adó energiateret tart fent a baba számára. Szükség van hozzá 4-4 db ametisztre és rózsakvarcra, ezeket a kiságy 4 sarkába kell elhelyezni a lepedő alá. Középre pedig egy holdkövet kell tenni a matrac alá. Ha nagyon zavaró a kiságyba tenni a köveket, lehet a földre is rakni a hatás ugyanaz marad. A kirakást a rózsakvarccal kezdjük északi irányból, majd az óramutató járásával megegyező irányba folytassuk. A többi rózsakvarc következik, ezután jönnek az ametisztek is és legvégül középen a holdkő. Nagyobb babánál, vagy kisgyerekeknél is lehet alkalmazni a mandalát, ez esetben elég a köveket a szoba sarkaiba tenni. Ha szeretnétek még több védelemmel megáldani a baba- és a szülői szobát helyezzetek el valahol az ágy közelében egy obszidiánt vagy fekete turmalint.

+1 Tipp: Várandósság alatt az intuíció az ösztönök folyamatosan erősödnek, ez segít eldönteni mi az ami jó nekünk és a babánk számára. Kapcsolódjunk kisbabánkhoz és figyeljük meg viselkedését, üzeneteit a 9 hónap alatt. Kérdezzük meg tőle melyik az az ásvány amelyik neki kifejezetten tetszik, ami a ti kettőtök közös köve lesz. Bármennyire is furának tűnik, de a babák már magzati korban is kommunikálnak folyamatosan. Az én kisfiam például a citrint választotta, onnan tudtam, hogy egyre csak hívott ez a kő valamiért és amikor kezemben tartottam elöntött egy boldogságérzet, melegség és teljes nyugalom, miközben ő is teljesen megnyugodott a pocakomban. Egyszerűen éreztem, hogy tetszik és jól esik neki, amikor ez a kő van a kezemben. Próbáljátok ki ti is, mert nagyon különleges élmény lesz mindkettőtök számára! 🙂

Fontos hogy mielőtt az ásványokat használnánk mindenképp tisztítsuk meg őket a kosztól illetve az esetleges lerakódott negatív energiáktól. Hogy hogyan kell megtisztítani az ásványokat arról részletesen egy korábbi írásomban itt olvashattok.

ANYÁNAK

Az anya számára olyan köveket ajánlok, amik szintén nyugtató hatásúak, feltöltenek szeretettel, miközben serkentik a test regenerálódását, gyógyítják a sebeket, segítik a hormonok egyensúlyba helyezését, fokozzák a tejtermelést.

Holdkő: A holdkő a nők első számú és leghatásosabb ásványa. Fokozza a termékenységet, rendbe teszi a hormonokat, csökkenti a menstruációs panaszokat. Várandósság alatt segít érzelmeink kiegyensúlyozásában, jótékonyan hat a magzat növekedésére, segíti a magzattal, valamint a belső végtelennel való kapcsolódásunk. Vajúdás alatt és szüléskor támogatja az őserőt és összekapcsol méhünk teremtő erejével. Elűzi a szüléssel kapcsolatos félelmeket, megnyugtat. Szülés után pedig jótékonyan hat a tejtermelésre, a baba táplálására, és gyorsabban kerülnek hormonjaink érzelmeink is egyensúlyba.

Csipke achát vagy kék kalcedón: Segíti a szülés utáni tisztulási folyamatokat. Beindítja és növeli a laktációs folyamatokat. Nyugtató, finom rezgésű kő.

Rodonit: Szülés után segíti a gyorsabb sebgyógyulást, tisztulást és regenerálódást. A szeretet, gondoskodás energiáját közvetítit.

Szelenit: Különösen ajánlott mellen történő szoptatás idejére. Nyugodt, békés energiateret biztosít a baba és a mama számára szoptatás közben.

APÁNAK

Apa számára, már inkább erősebb rezgésű ásványokat ajánlok, amik stabilitást, védelmet, erőt, és harmóniát adnak. Csökkentik a stresszt és a negatív gondolatokat, energiákat.

Zöld Turmalin: Segíti kapcsolódni a maszkulin, energiához, és abban hogy a férfi beleálljon a küldetésébe, az éppen ideális szerepkörbe amit egy-egy helyzet megkíván. A munkahelyen segít férfiként helytállni, otthon férjként, szeretőként és apaként, miközben a kő kellő erőt, motivációt, önbizalmat ad a nap folyamán. Emellett megnyitja a szívet, és feltölt a szeretet energiájával.

Tigrisszem: Segít könnyebben venni a mindennapok nehézségeit, feltölt pozitív energiával. Elűzi a negatív gondolatokat és fokozza a problémamegoldó készséget, ami különösen hasznos ebben az időszakban.

Vörös jáspis: Segít abban, hogy az apa középpontjában legyen, egyensúlyban maradjon önmagával és környezetével kapcsolatban. A jáspis földel, nyugtat és plusz erőt ad a mindennapi teendőkben. Csökkenti a stresszt, így azokban a napokban amikor minden összejön és erősebb a nyomás a szokásosnál, olyankor jó szolgálatot fog tenni.

 

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.