Nézem ezt az apró csodát itt mellettem, ahogy piheg. Szinte hihetetlen, hogy közel egy hete még a pocakomban volt. Hogy hogyan fért el, az örök rejtély marad számunkra, hiszen igen fejlett babaként érkezett.

A szülés élményéről egy másik posztban tervezek írni. Úgy érzem, még túl közeli az időpont ahhoz, hogy le tudjam írni mi történt, de mindent összevetve csodás szülés élményünk volt, melyben 3 segítő jelenlétét élvezhettem.

Nagyon hálás vagyok a kundalíni jógának, és annak, hogy nyáron az egész várandósságom gyakorlatilag a francia Kundalíni Jóga Fesztivállal kezdtem. Mekkora kihívás volt ez akkor számomra! Azonban tudtam, hogy nem véletlenül van ott a helyem. Az, hogy babát várok az utazásom előtt néhány nappal derült ki, és igen sok fejtörést okozott, hogy menjek-e vagy ne. Végül az intuícióm azt súgta menjek csak, és minden apró kellemetlenség ellenére (aki járt már tudja, hogy pl. nincs meleg víz, vagy hogy mindig ugyanaz a “menü” stb. – ezekkel amúgy semmikor máskor nem volt bajom) végül azt mondom, hogy nagyon jól döntöttem. Részt vettem az összes várandós jóga workshopon, és sokat tanultam nemcsak a várandósságról, de a gyermekágyi időszakról is.

Persze a várandósságom alatt még tovább képeztem magam – és most, a gyermekágy idején őszintén mondhatom, hogy minden apróbb kellemetlenség (pl. kialvatlanság, stb.) ellenére fantasztikusan érzem magam! Sokkal kevésbé voltam kipihent az egyetemi éveim alatt, jól megy a szoptatás, és fantasztikus emberek támogatását élvezem.

Talán ez sokaknak nem hangzik elég őszintén, azonban számomra alapos utánajárás, felkészülés és tanulás előzte meg ezt az időszakot. Volt persze, amire nem tudtam felkészülni, de sok mindenre nagyon is igen. Pl. hetekkel a szülés előtt azt erősítettem magamban, hogy az első 6 hétben gyakorlatilag semmi dolgom ne legyen, csak a babára figyelhessek és eleget pihenhessek. Most már azt is tudom, hogy a 6 hetet ki kellett volna tolnom 12-re, de már most látom a változást, és azt, hogy egyre jobban megy minden 🙂

Meg kell mondanom, hogy csodás életem van. Nézem ezt a csöppséget itt mellettem, és semmire sem vágyom, nem lehetne ennél kerekebb a világ – ezt érzem. Eleget pihenek, jókat eszek, és a szoptatás gyakorlatilag a legcsodásabb meditáció amit valaha megéltem. Ráadásul amint abbahagyom, kezdhetem újra.. 🙂

Persze, ez nem azt jelenti, hogy az élet csak napfényes oldala mutatkozik errefelé. Van, amikor a fáradtság tetőfokára hág, vagy felerősödnek az apróbb sérülésekből keletkező fájdalmak, de mindez apróság, eltörpül abban a pillanatban ahogy kimondom, megélem, már szűnik is.

Bele sem merek gondolni, hogy a kundalíni jóga nélkül vajon hogyan éltem volna meg a szülést. Elképzelni sem tudom, hogy aki nem gyakorolja a jóga ezen típusát vagy valami igen hatékony meditációs módszer pl. hogy tud gyorsan belemenni a módosult tudatállapotba, hogyan tudja áttranszformálni a fájdalmat, miközben aktiválja a benne lakozó végtelen női erőt, az Adi Shakti energiát, és átengedi magán azt, hogy mindenre képes. Ezek nekem mind sokat adtak, és adnak most is, itt a gyermekágy idején.

A szoptatás, alvás, és felemelő mantrák hallgatásának hármasában meditálni (ténylegesen, de nevezhetjük a szoptatást és a szoptatás közbeni állapotot is annak, ha tudatos ) olvasni, sőt, még néha írni is (ahogy látjátok a blogbejegyzéseket, amiket az elmúlt hetekben írtam) van időm! Persze nem sok, de van. Olyanokra is van időm, amikre eddig nem volt Ezt sosem gondoltam volna.

Ehhez azonban, hogy mindezt így éljem meg, elengedésre is szükségem volt, még a várandósság az utolsó időszakában és a gyermekágy idején is…Nem is véletlenül mentem teljesen eldugult orral, náthásan szülni… 🙂 Még jó, hogy a légzőgyakorlatokra alapoztam az egész szülést! 🙂 De erről majd egy másik posztban.

Felemelő, csodával teli napokat Neked!

Szeretettel,

Mia

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire.