Vitorlát bont, indulás …és cél! Milyen jól is hangzik mindez!

De van az az állapot, amikor mégis meg kell állnunk, szívnunk egy mély levegőt, és egy ideig beleengedni magunkat a ringató hullámok elviselhető állapotába, hogy aztán elengedésben, feltöltődve tudjuk tovább folytatni utunkat. Miért? Mert ragaszkodással és akarással nem haladunk előre, és van, amikor ki kell várnunk, míg újra megfelelő szelek fújnak.

Nagyon sűrű elmúlt 3-4 hónapot éltem meg. Gyakorlatilag jelenleg két kezdő „vállalkozás” alapjait építgetjük a vőlegényemmel, akivel hasonló utat járunk, de mégis más módszert oktatva és tanítva adjuk át azt a tudást, amit eddigi utunk során hatalmas áldásként kaptunk. Mindkettőnknek megvan a saját küldetése, vannak céljaink, vízióink, és ezek megvalósítása a fizikai világban bizony munkával jár. Én jelenleg tudatosan hol az egyikbe, hol a másikba teszek több energiát, néha neki segítek többet, néha a saját dolgaimmal törődöm, és e mellett, még a közelgő esküvőnket is szervezem. Úgyhogy igazán izgalmas időszak mindez, a spiritualitás és a fizikai világ között pedig sokszor a kötéltáncon való mindennapi egyensúlyozást jelenti.

Számomra azért a kundalini jóga került olyannyira közel a szívemhez, mert ez a jóga a családfenntartók jógája. Legyen családod, vállalkozásod, saját életed, és mindemellett nyugodtan legyél spirituális, tanulj meg kapcsolódni a lelkeddel és alkalmazd a vonzás törvényét a mindennapjaidban, erről szól a kundalini jóga. Mert a teljesség nem kizárólagos. A teljességben nem kell lemondanunk egyikről sem, sőt, megtalálhatjuk az egyensúlyt mind között. Bevallom, nekem néha igazi kihívás mindez, de minden pillanatát élvezem. Szerencsére, mindehhez a képzéseim során rengeteget kapok, különösen a Leadership and Success program alatt, ahol tanárom Sadhana Singh avat be minket modulról-modulra abba, hogy hogyan legyünk tudatos vezetői életünknek, hogyan teremtsünk sikert, bőséget az életünk minden területén, vagyis, hogyan evezzünk egy hajóban az Univerzummal, mint társteremtőnkkel.

Mindennek eszköze természetesen a napi gyakorlás, a jóga, a meditáció, és a (egyre) tudatosa(bb) életmód. És működik! Habár az utóbbi időben látszólag kevesebb időm jutott a jóga hátterére, különösen a blogra és a hírlevelekre, a „motorháztető” alatt mégis oly sok minden történt és történik! Egyre több ember, egyre jobb ötletek és lehetőségek találnak meg, szinte minden nap kinyílik egy új kapu. Jelenleg a célok és irányok meghatározása, a munka megszervezése, megtervezése és felosztása zajlik, így remélhetőleg, hogy hamarosan fizikai szinten is beindulnak a dolgok, és Ti is minél előbb látni fogjátok az eredményeket.

Addig is azonban, ami folyamatosan a szemem előtt lebeg, az a Türelem. Attól, hogy látjuk a célt, hogy belőjük a pontos ösvényt amin végigmegyünk, tudatosnak lenni egy projekten belül azt is jelenti, hogy akkor csinálunk mindent, amikor épp itt van az ideje. Ez évben már nem egy célt engedtem el, amit az elmém természetesen minél gyorsabban szeretett volna megvalósítani. De tudom, hogy az elengedés, nem végső lemondást jelent. Az elengedés szolgál, szolgál abban az értelemben, hogy amikor tiszta a szándékod és itt az idő, akkor az egész univerzum összefog azért, hogy megvalósítsd a tervedet. De ehhez ki kell várni, és ehhez kell a türelem.

Honnan tudjuk, hogy jó irányba haladunk-e? Nos, ha egyre több csodás lehetőség talál meg napról-napra, az mindenképp egy jó visszaigazolás.

Nekünk pl. jelenleg az esküvőnk szinte magától szerveződik, semmi után nem kell futnunk. Az az érzésem, hogy minden kontaktot, ajánlást az Univerzum küld számunkra még azelőtt, mielőtt nekiállnánk keresni, és ez nemcsak erre, hanem az életünk többi területére is igaz. Hogy van-e benne munka? Nyilvánvalóan. A napi (több órás) jóga, meditáció, mantrázás mellett a napok nagy részében nyilvánvalóan ehhez fel kell emelni telefont, el kell végezni feladatokat, de nem kell semmi után sem futnunk, hiszen minden pont időben, amikor kell, megjelenik. Azt hiszem ez jelenti azt, hogy egy hajóban evezni az Univerzummal, és ez úgy tűnik, hogy még csak a kezdet…

Ti hogy vagytok mindezzel?