Vannak, akik „előre megjósolták” ha nem is lesz vége a világnak 2012-ben, biztosan minden felfordul. Aztán mégsem így lett, vagy mégis?

Látszólag semmi nem változott 2012 óta, de belül mégis sokan érezzük a változást. Ez itt a Vízöntő kor, a szellemi ébredés kora.

A jógik a vízöntő kori korszakváltásra már régóta készültek. A nagy korszakváltások végigkísérték az emberiséget és 2012-ben egy újabb korszakba, a Vízöntő korba léptünk.

Kívülről lehet semmi nem változott, de belülről igenis sok minden. Talán sokan érezzük ezt, hiszen a változás, a kihívás mindenkit érint, minden szinten. De mi ennek a nagymértékű kihívásnak az üzenete?  Hogy végre felvállaljuk a felelősséget önmagunkért, hogy növeljük tudatosságunkat és fejlődjünk, hogy megtanuljuk kezelni a stresszt, megtartani energiánkat és hogy megfelelő döntéseket hozzunk.

Nyílik a világ. Nincs jó és rossz, csak más állapot, mint amihez eddig hozzászoktunk, és ehhez bizony fel kell zárkóznunk.

Az információáradat oly mértékben felgyorsult, hogy most naponta kapunk annyi információt, mint az 1700-as években egy emberöltő alatt kaptunk. Az új technológiák egyre több információt, az információ egyre több lehetőséget, az pedig egyre több témát, kapcsolatot és komplexitást hoz mindennapjainkba és kibillent abból a természetes állapotból, ahol a valós értékek, az otthon és a mély emberi kapcsolatok és a szeretet játsszák a szerepet. Az állandó megfelelni vágyás az összes életterületünkön és az ezáltal kialakult stressz oda juttatott minket, hogy jelenleg a stressz és a kimerültség vezeti a betegségek kiváltó okainak listáját.

Az álmatlanság, a koncentráció hiánya, a döntéshozatal és az érzelmek kontrollálásának a nehézsége pedig még tovább fokozza a helyzetet. Ehhez jönnek még a magánéleti, a szexuális és párkapcsolati gondok vagy a magány és az elkülönültség érzése. Habár a tudomány újabb és újabb “megoldásokat” gyógymódokat fel naponta, az idegrendszerünk nem képes megfelelően lépést tartani a változással: így oda jutunk, hogy kimerülünk. Ezért veszekszünk, harcolunk és fantáziálunk többet, bezáródunk az elme zárt világába.

Pedig az érem másik oldalán ott van a kor csodás lehetősége is. Minden elérhető. Minden itt hever lábaink előtt, a titkos tanítások többé nem titkosak, a módszerek már mindenki számára elérhetőek. Egy a titkuk: használni kell őket, folyamatosan. Csakis saját döntésünk és felelősségvállalásunk, hogy mivel élünk és mely irányba lépünk.

Csakis rajtunk múlik, hogy képesek vagyunk-e kiszűrni ebből az áradatból azt, ami számunkra segítséget nyújt. Hogy képesek vagyunk-e olyan módszerekhez nyúlni, amik megtanítanak minket a relaxációra, az elmélyülésre, hogy megfelelően tudjuk kezelni a stresszt, megtartsuk energiánkat és megerősítsük ideg,- és immunrendszerünket.

Csakis rajtunk múlik, hogy mely irányba lépünk, és az is, hogy mindebből mit adunk tovább gyermekeinknek. Hiszen lehet, hogy felfordult a világ, de hogy mi merre fordulunk, az a mi döntésünk. Kezdjünk el magunkkal törődni, befele figyelni, hiszen csak mi tudjuk felemelni önmagunkat, senki más nem fogja tudni megtenni helyettünk.