“Van egy nagyon szép, jólétet teremtő mantra. A mantra egy mentálisan kisugárzott vibráció, melynek rezgése a Végtelen rezgésével összehangolódva hozza létre a hatását. Ez a hangrezgés egy olyan technológiája, amelyet Te is, én is, mi is, ők is, mindannyian képesek vagyunk alkalmazni. Ennek semmi köze ahhoz, hogy mit érzel vagy hogy ki vagy. De amikor a saját és a környezeted rezgése is mind negatívba fordul, akkor kell használni ezt a mantrát. Ha az élet lélegzetével zengeted ezt a mantrát, azzal ráhangolódsz az Univerzum összes angyalára, beleértve a te saját angyallá minősített őseidet is. Mindez gyorsan és céltudatosan történik. És ez elhozza az életedbe mindazt, amire szükséged van.”

TESTTARTÁS: Ülj könnyű ülésben egyenes gerinccel, az állad egy kicsit húzd be a nyakad felé és emeld ki a mellkasod. Fizikailag és mentálisan is egyenesítsd a gerinced, így tudnak a csatornák megnyílni.

MUDRA (KÉZTARTÁS): Hajlítsd be a könyököd, a felkarok érintsék a tested oldalát, az alkarokat elöl keresztezd a rekeszizom magasságában, párhuzamosan a talajjal. A jobb kar legyen felül, a bal pedig alatta. A bal kezeddel fogd meg a jobb könyököd, a jobb kezeddel pedig a bal könyököd. Kényelmesen zárd a karokat, könyökök a két kezedben.

SZEMEK: A szemek zárva.

LÉGZÉS: Lélegezz hosszan és mélyen 1-2 percig mielőtt elkezdezded recitálni a mantrát

MANTRA:

Har Har Har Har Gobinday

Har Har Har Har Mukanday

Har Har Har Har Udaoray

Har Har Har Har Apaaray

Har Har Har Har Hareeang

Har Har Har Har Kareeang

Har Har Har Har Nirnaamay

Har Har Har Har Akaamay

(Eredetileg Nirinjan Kaur mantrazenéjét használta Yogi Bhajan, amikor ezt a meditációt tanította.)

1 percig hangosan, a köldökpontodból énekeld a mantrát

Majd 3 és fél percig erőteljes suttogással zengesd a mantrát. Használd a pránikus erődet. Továbbra is tartsd a köldököd területét aktiválva.

Végül 8 percen át zengesd némán, mentálisan. A légzésed a köldököd segítségével mozgasd. Továbbra is úgy mozgasd a köldököd, mintha még mindig hangosan énekelnél.

ZÁRÁS: Lélegezz be mélyen, tartsd bent a levegőt, közben nyújtsd a gerinced amennyire csak tudod és nyomd össze a bordakosaradat azon a területen ahol a könyökök közrefogják a tested, szorítsd az egész tested. Tartsd 15-20 mp-ig. Erőteljesen lélegezz ki a szádon keresztül, mintha egy ágyú lőne ki. Ezt ismételd meg még kétszer. Lazíts.

“Ez a tudás nagyon ősi és elfelejtetett. Nekünk, akik kundalini jógát gyakorlunk nincs jogunk ebbe a tudásba bárkit is beavatni, mert ha valaki nem képes önmagát beavatni, akkor mi nem lehetünk annyira ostobák, hogy azt az embert beavatjuk. Alapvetően a törvény az, hogy először önmagadnak kell lenned, ezzel kezdődik minden. És aztán fejlődsz. Mert három részünk van: a démoni rész, az emberi rész és az angyali rész.

A minimum az, hogy önmagadat elfogadod – azt, hogy ember vagy. Ne beszélj negatívan, ne gondolkozz negatívan és ne hagyj cserben másokat, vagy vegyél részt bármilyen cserbenhagyásban. Mindig légy tudatában annak, hogy a negatív szavaid rád százszorosan hatnak vissza, mint azokra, akiknek szántad.

Mi történik, ha pozitívan beszélsz? Amikor pozitívan beszélsz, akkor nem marad semmi negatív kifejeznivaló, és ez létrehoz egy rést. Ez a rés hozza létre a szuper-pozitívat. És ez az, amit Istennek hívunk. Ezért fejlesszük a hála attitűdjét magunkban. A hála attitűdje az, amikor hálás vagy az élet minden lélegzetéért.

Az emberek azt kérdezik tőlem: “Mit tegyünk, amikor úgy érezzük valami nincs rendben?” Amikor valami baj van, adj hálát Istennek, hogy a baj nem te vagy. Amikor úgy érzed, hogy a dolgok rendben vannak, adj hálát Istennek, hogy valamit megtanultál. Ily módon tudod az életedet feldolgozni és fejleszteni.

Mi fog történni? Megemelkedik a lelked. Felemelkedsz. És a vákuumot természet jóléttel és bőséggel tölti majd fel. Ellenkező esetben az érzelmi túltengésed mértéke egyenesen arányos a szegénységed mértékével és a felfordulás mértéke az életedben megegyezik a rossz kapcsolataid és a rossz szex számával, a rossz házasságoddal. Ezek erők. Nem azt mondom, hogy szabadulj meg tőlük, hanem azt, hogy ők fognak megszabadulni tőled. Nincs semmi, amit tehetsz ez ellen.

Valamiért nem akarjuk tudni, hogy mennyire jók vagyunk. Csak azt akarjuk látni, hogy mások mennyire rosszak. De így soha, de soha nem tudjuk megtalálni a saját jóságunkat. Ha valaki rossz, csak hagyd rá. De te magad igyekezz jónak lenni.”

Forrás: 3HO Fordította: satnamjoga.hu

Bővebb segítséget az otthoni gyakorláshoz itt találsz!

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.