Ebben a mai világban, ahol nőként sok szerepnek próbálunk egyszerre megfelelni, különösen fontos, hogy kapcsolódjunk önmagunkkal, hogy megteremtsük a kegyelem és méltóság azon belső állapotát, amit Yogi Bhajan szerint létfontosságú nőként megtapasztalnunk, hiszen ez az elsődleges feladatunk.

Ezen meditáció rendszeres gyakorlása azért is fontos, mivel az elsődleges energiával, az Adi Shakti energiájával kapcsol össze. Az Adi Shakti az a feminin energia, ami a kreativitás, az egyensúly és az alkotás képességét adja. Ez az energia mindnyájunkban, nőkben és férfiakban egyaránt benne van, és fontos, hogy a mai világban, ahol a maszkulin energiák játsszák oly sokszor a nagy szerepet, különösen kifejezésre juttassuk.

Végezd ezt a meditációt naponta kétszer, és figyeld meg a változást! De nemcsak nők, férfiak is gyakorolhatják egy kisebb változtatással, amit a részletes leírás alján találsz.

„Azt tartják róla, ha ezt a meditációt egy nő egy évig gyakorolja, akkor aurája az ezüst vagy arany csillogó fényében tündököl majd, és hatalmas erő és isteni gyógyító energia áramlik majd át rajta. A pozitív megerősítés egy ősrégi technika. A szavak az ismétlés által nyerik el erejüket, és hatalmas a hatása annak, amikor az Igazságot ismétled. Yogi Bhajan különösen a nőknek szánta ezt a meditációt, hiszen ez az egyik legerősebb megerősítés, amivel a nők élni tudnak. Hiszen a Nő nem más, mint Isten kegyelme. A Nő a Shakti. A probléma csak az, hogy nem tud róla.

Ez a meditáció azt a belső kegyelmi állapotot teremti meg, ami erőt és kisugárzást hoz minden nő számára. Segít, hogy közvetlenül az Adi Shakti energiájára, az elsődleges energiára kapcsolódjunk rá. Segít, hogy érzelmeinket pozitív irányba tereljük, hogy megerősödjünk, hogy hatékony kommunikációt és mentális tisztaságot fejlesszünk ki, és megadja a türelmet ahhoz, hogy átmenjünk a saját a karmánkból fakadó kihívásokon. Képessé tesz, hogy limitált egonk összeolvadjon az Isteni akarattal, miközben segít fizikai egészségünk visszanyerésében.

Azáltal, hogy gyakoroljuk ezt a meditációt a gondolataink, viselkedésünk, személyiségünk és projekciónk a Végtelen szépséggel kerül összhangba, és a nemesség érzetét tapasztalhatjuk meg általa. Kiegyenlíti az öt elemet (föld, víz, tűz, levegő, éter). Mindemellett ez egy nagyon egyszerű és rövid meditáció! Még az is lehet, hogy nem veszed komolyan, mert annyira könnyűnek tűnik, és nem veszed észre, hogy milyen nagy hatással lehet életedre.” (Forrás)

Gyakorold rendszeresen, naponta kétszer 40 napig. A menopauza idején a nőknek napi ötször ajánlott a gyakorlása. Legjobb, ha mindezt üres gyomorral teszed.

A meditáció részletes leírása:

1. rész

Feküdj a hátadra, lazítsd el az egész testedet és az arcodat. Csukd be a szemedet. A meditáció alatt zengesd magadban mentálisan azt, hogy „Isten kegyelme vagyok”.

Lélegezz be mélyen, tartsd bent a levegőt, és mondd el magadban 10-szer a mantrát. Segítségül számold ujjaidon. Majd fújd ki az összes levegőt, tartsd kint és újból mondd magadban 10-szer a mantrát. Csináld meg ezt a teljes folyamatot 5-ször, összesen 5 belégzés és 5 kilégzés után ismételd el 10-szer, 10-szer a mantrát. Így összesen 100-szor mondod el azt, hogy „Isten kegyelme vagyok.”

2. rész

Lazíts, majd lassan ülj fel könnyű ülésbe vagy meditációs ülésbe. Tedd a jobb kezedet a térdre Gjan Mudrába (hüvelyk és mutatóujjadat érintsd össze), a balt pedig emeld a test mellé, tenyérrel előre felé, a vállak magasságába. Ujjaid az ég felé nézzenek, mintha esküt tennél.

Hosszú mély légzésben lélegezz. Feszítsd meg először a kisujjadat, a többi ujjadat tartsd egyenesen és lazán (nem baj, ha először nem tapasztalsz változást, akkor csak képzeld el, ahogy a kisujjad megfeszül, a többi pedig laza marad). Meditálj ezen az egy ujjadon, és most mondd ki hangosan a mantrát 5-ször: „Isten kegyelme vagyok.” Majd menj tovább, a gyűrűsujjadat feszítsd meg, mondd el 5-ször a mantrát hangosan, és így tovább egészen a hüvelykujjadig menj végig.

Befejezés: Csak lazíts, engedd le a kezedet, és tapasztald meg a változást. Ülj néhány percet ebben az állapotban.

Férfiak ezt a mantrát használják: „Isten kegyelmében vagyok!”

Az ujjak szerepe:

  1. Kisujj – Merkúr – Kapcsolódás és kommunikációs készség, tudatalattival való kommunikálás – Víz elem
  2. Gyűrűsujj – Nap és Vénusz – Fizikai egészség, vitalitás, kegyelem és szépség – Tűz elem
  3. Középsőujj – Szaturnusz – Az érzelmet odaadássá és türelemmé alakítja – Levegő elem
  4. Mutatóujj – Bölcsesség és tágulás, megnyitja a teret a változásra– Éter elem
  5. Hüvelykujj – pozitív ego, Föld elem

© The Teachings of Yogi Bhajan

Az otthoni gyakorláshoz bővebb segítséget itt találsz! 

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a facebook oldalunkon is.