Június a tágulás, a növekedés és a változás ideje. Június 6-os száma a látnoki képességeinket jeleníti meg, és arra ösztönöz, hogy észrevegyük, vajon a látómezőnkön belül van-e a szerelem, a boldogság vagy a nagyobb életcélunk, és tudjuk-e, hogyan jutunk el oda?

Az év első felében bekövetkezett kudarcok után most egy érettebb és tudatosabb mivoltunkba érkezünk meg, mivel a 6-os szám az érettséget szimbolizálja, és bátran kimondja: “Nem megyek át újból ezen!”

A jó hír az, hogy nincs is rá szükséged! E hónap lényege, hogy folyamatosan légy tudatában, hogy mit súg a szíved, és milyen a kedved. Ennek az az oka, hogy június szívszáma az 5-ös, és az 5-ös kalanddal és élettel teli, és néha még kockáztat is.

A lendületes 5-öst a most a 2-es számmal tudod csillapítani, ami az egyensúlyról, a határokról és az általam hívott „isteni diszkriminációról” szól. A 2-es szám a negatív elmét képviseli, amiben megvan az a képesség, hogy felmérje a helyzetet, az adott személyt és a környezetet, és eldöntse, hogy mindez veszélyt jelent-e.

Ezután már beléphet a pozitív elme, hogy meglássa hol vannak a lehetőségek, majd mindezt a semleges elme értékelő és kiegyensúlyozó üzenete követheti.

Tanítsd meg az elme működésének ezen folyamatát gyermekeidnek is, ez egy életre szóló dolog, majd figyeld meg, hogy milyen gyorsan fejlődik tudatosságuk. Ez már egy más világ, mint 10 évvel ezelőtt, a gyermekeinknek még erőteljesebb készségek elsajátítására van szükségük, mint valaha. Ez a lehetőség magában foglalja azt is, hogy a stressz és a kiégés elleni védőintézkedésként egyensúlyba hozzuk magunkat.

Manapság a gyermekek órákat töltenek este a házi feladattal, és meglehetősen kevés figyelem jut arra, hogy eleget mozogjanak és pihenjenek, családjukkal vagy barátaikkal legyenek. Annak ellenére, hogy a gyermekkorom nem volt a legjobb, a legnagyobb áldást benne a családi nyaralásaink jelentették, melyet egy tónál töltöttünk. Minden nyáron úszás, csillagnézés és mezítlábas séta volt a programunk egy teljes hónapon át. Ilyenkor az egész család leeresztett, és emlékszem, amikor nyaralás után New York Citybe hazafele autózva ezen gondolkodtam: „Amikor a dolgok kezdenek rosszra fordulni, menj ki a természetbe, és minden rendben lesz.” Ez a megerősítés szó szerint megmentette az életem, azóta is gyakorlom.

Tovább vizsgálva júniust, az egészségünkre és jólétünkre vonatkozóan fontos megjegyeznünk, hogy a 16-os szám jelenik meg az alap kalkulációban. A 16-os a kedvességet és a megbocsátást jeleníti meg, így a legnagyobb, számunkra áldást hozó dolog most a megbocsátás és az elengedés. A harag és a neheztelés érzelmi terhei éppen elegendőek ahhoz, hogy az alapjáraton siker felé tartó hajónkat elsüllyesszük. A 16-ból  7-et kapunk (1+6=7), a 7-es szám pedig a víz elem. Használd a vizet most a megtisztulás lehetőségeként: ússzál, merülj el egy meleg forrásvízben vagy szaunázz. Izzad ki a neheztelést, különben megvan a lehetősége annak, hogy az sejtjeidbe tárolódjon az év hátralevő részére.

Emlékezz, ez év 10-es száma (2+0+1+7=10) a „Mindent vagy semmit!”-ről szól.

Tehát, vagy belekezdesz most mindenbe: a diétába, mozgásba, spirituális gyakorlásba, vagy elkezdheted számolni az üres jégkrémes dobozokat a szemetesládádban.

A 7-es szám kiegyensúlyozására itt van most a 6-os, ami a tűz. A hatodik csakrát Agya csakrának (harmadik szem) nevezzük, ami azt jelenti: a „Tűz kereke”. Ez az, ahol el tudjuk égetni a mentális szennyeződéseket a meditációink alatt. Ami most segíthet abban, hogy reagálás helyett inkább előrelátóan és felelősségteljesen cselekedj, az ez a meditáció. Yogi Bhajan azt mondta, hogy 6 oldal a tanításokban csak erről a gyakorlatsorról szól. Legnagyobb előnyei közé sorolja az érzékeink és gondolataink irányítását. Milyen nagy ajándékot adhatsz ezzel magadnak! Sokan érzik úgy mostanában, hogy kicsúszott kezükből az irányítás. Ezt a gyakorlatsort még a gyerekek is gyakorolhatják. Mit szólnál heti 1-2 családi jógához?

Ahogy tisztulsz és időt szánsz a családodra, tudd, hogy július – ami már csak egy sarokra van – a fantasztikus lehetőségek és a jó szerencse ideje lesz. 4 ütős nap is lesz júliusban, ami azt jelenti, hogy ezekben a napokban különösen szerencsések lehetünk. Ez a július 1. 9. 18. és 27. Szóval, ha megesküdnél, vagy egy új vállalkozásba kezdenél, tudd, hogy ezek a legjobb napok rá.

Yogi Bhajan azt mondta: „Porrá kell zúznod magad, hogy megismerd a földedet.” Őrizd meg ezt a mottót szívedben, ahogy az év második felébe lépsz, és tudd, mint ahogy alakítasz, csiszolsz, fényesítesz egy ékszert, hogy a lehető legértékesebbet kapd, úgy alakíthatod az életedet is – ami egyfajta intelligenciát és erőbedobást is igényel – hogy a legjobb önmagaddá válj.

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordította: Domján Mia (satnamjoga.hu)

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire.

Fotó: Charlottefoto