Október hónapja most az állóképességünket, a türelmünket, és azt teszteli, hogy hogyan ne reagáljunk nyomás alatt. A 10-es szám kettős játékával (ami a hónap és év száma is), megvan a tendenciánk a felé, hogy agresszívabban reagáljunk valódi vagy képzelt fenyegetés idején, sőt, ez a reakció még akár rosszabb is lehet, mint a fenyegetés maga.

Feljövő fájdalmak

Az ok erre most az a különleges numerológiai együttállás, amely felhozza a mély fájdalmainkat és a szentimentális érzéseinket. Október szívszáma a 9, a 9-es szám pedig a legérzékenyebb és legszentimentálisabb szám egyben. Ahogy az érzelmi kényelmet – mint egy puha párnát – keressük életünkben, az elménk könnyen elkalandozhat a „régi jó idők” emlékeibe. Semmi rossz nincs abban, ha a múltra emlékezünk, ez része lehet annak, ami a jelenben a perspektívánkat adja. Habár, ha a jelen életünk nem igazán fényes, akkor szomorúan gondolhatunk most vissza: „Hogy veszthettem el oly értékes dolgokat az életemből?”

Ez a tragikus veszteség érzet – amikor nem tudunk visszatérni a jó dolgokhoz – az, ami kikészíti most az embereket. Lehet, hogy azt gondolod, ez túlzásnak hangzik, de az elítéltek közt végzett tanulmányok kimutatták: akik rendszeresen részt vettek gyász-tanácsadásban, azok később kevesebb erőszakos cselekményt követtek el.

Ezzel visszatérünk 2017 ajándék számához, ami a 8-as (1+7=8). A 8-as a gyógyító archetípusa. Nagyjából, szinte mindenki ki szeretne gyógyulni valamiből életében, habár a gyógyulási folyamat nem mindig fényes.

Yogi Bhajan, aki a mesetere volt az arcolvasásnak is a kundalíni jóga mellett, egyszer szót ejtett csúcsteljesítményt nyújtó vezérigazgató típusról, és arról, hogy milyen gyakran láthatunk hatalmas táskákat ezen emberek szeme alatt. Majd megkérdezte: „Tudjátok, miért van ez nekik? (Csönd) A ki nem sírt könnyek miatt”.

Mivel mindig említenem kell egy filmet ezekben az elemzésekben, most a  „Good Will Hunting” jutott eszembe. Egyik legrangosabb, filmtörténeti jelentőségű pillanata, amikor a Matt Damon által játszott, kötekedő utcai kemény srác darabjaira hullik e mondattól: „Nem a te hibád.”

Ez a nullpont, a zéró, a Shunyia, ahonnan a felemelkedés vár ránk. Mi az, ami lenullázódik? Az ego, és ezt persze senki nem szereti. A szabadság azonban a nem működő, darabokra törött személyiséged mögött vár rád.

A hazajegyed

Nézzük csak, hogyan is juthatunk el oda. Újból megosztom ez év meditációját, a „Önmagam Mestere Meditáció”-t. Ez a hazatéréshez, a valódi éned megtapasztalásához vezető repülőjegyed. Ha nincs 11 perced naponta arra, hogy megmentsd magad, akkor kinek lesz rá? E hónapban rajtad múlik: rész vehetsz az őrületben, vagy egyike lehetsz a kiválasztottaknak.

Kiválasztott lehetsz abban az értelemen, hogy azt választod, hogy kiemeled magad a káoszból, és fénnyé válsz, egy világítótoronnyá, ami segít másoknak is az út megtalálásában.

A biológia világában létezik egy kifejezés, a „transzspiráció”. Az Amazon dzsungelében van egy meghatározott esős évszak, de a tudósokat zavarba ejtette az, hogy miért esik már néha az esős évszak bekövetkezte előtt. Azt fedezték fel, hogy a talajszinten lévő növények és fák a leveleikből nedvességet bocsátanak ki, ez a nedvesség felemelkedik az égig, amiből egy égi áradat keletkezik, ez okozza aztán az idő előtti esőt. Ez a jelenség aztán még több nedvességet vonz magához, ami aztán még több esőt generál.

Gondolod, hogy nem lehetsz hatással a globális helyzetekre? Gondold végig újra, ha kollektívan mindenki napi egy perc erejére imatartásba emelné a kezét szívéhez, és elzengetne 7 hosszú Sat Nam-ot, majd azt mondaná: „Békével megáldom a világot”, igen messzire jutnánk a világ érzelmi légkörének megváltoztatásában.

Fordulópontok

A kereskedelem és média világában van egy kifejezés, „a fordulópont”. Ez az, amikor valaki figyelme és motivációja megváltozik, és a vásárlás irányába terelődik. E hónapban három ilyen fordulópontunk van most, az október 10-e, a 19-e és a 28-a.

E napok kulcsfontosságúak az előttünk álló hónapok történéseinek kibontakozásában. Az események mind a pozitív, mind a negatív irányba is elbillenhetnek, de a békére és megbékélésre irányuló szándékunk segíthet az emberiséget a tudatos, jó úton tartani.

Tér és idő egyedülálló kereszteződésénél állunk, és nagy a tét. Legyen egyesített szellemünk a fordulópont abban, hogy erőfeszítéseinkkel a lehető legjobb eredményt érjük el, amely mindannyiunkat szolgálja. Yogi Bhajan szavaival élve:

A benned élő Isten a benned lévő erő. Amikor kiegyensúlyozod ezt az erőt, istenivé válsz. Hozd tehát egyensúlyba magad, és nézd meg, mi történik. Csak figyelj! (Yogi Bhajan)

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordította: Domján Mia (satnamjoga.hu)

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire.

Foto: Charlottefoto