Mindannyian arra vágyunk, hogy ragyogásban éljünk. Abban a ragyogásban, amit gyerekként, fiatal nőként, friss szerelmesként talán már valaha megtapasztaltunk. Vagy ha még nem volt módunk rá, akkor pont azért vágyunk a ragyogásra, hogy végre megtapasztaljuk.

Vajon megadatik a ragyogás mindannyiunknak?

Yogi Bhajan azt tanította, hogy a boldogság születési jogunk, éljünk vele. De nemcsak a boldogság, hanem a ragyogás  – különösen hangsúlyozta ezt a nőknek – is az, hiszen ez egy eleve bennünk lévő állapot, ez a természetes állapotunk. Azonban sok minden téríthet el attól, hogy megéljük a valódi, belső ragyogásunkat.

Mit jelent egyáltalán a ragyogás?

A ragyogás nemcsak azt jelenti, hogy kisugárzással rendelkezünk, és hogy fénnyel telivé válunk kívül-belül, hogy felfigyelnek ránk, és képesek vagyunk minden tervünket végigvinni. Hanem azt is, hogy érezzük a mindennapjainkban a könnyedséget, az erőt,  az örömöt és a kedvességet. Hogy kegyben járunk. Hogy áldottak vagyunk.

Azt is jelenti, hogy kapcsolódunk. Kapcsolódunk lelkünkkel, s általa a szellemmel, hogy azt éljük akik Valójában vagyunk, s hogy ebben a tiszta kapcsolódásban képesek vagyunk tisztán kapcsolódni másokkal is. Ez a valódi ragyogás.

Miért nem tudunk élni a ragyogásunkkal?

A hétköznapok unalmas monoton mivolta szürkít be? Vajon a fejünk fölött tornyosuló megoldásra váró kihívások nem engedik meg?

Nos, mindannyian más batyuval születtünk e földi síkra. Mindannyian hoztunk (ki többet ki kevesebbet) karmikus terheket, kihívásokat, átmentünk eddigi életünk alatt jó néhány mély nyomot hagyó traumán, beépült mindenféle önkorlátozó hiedelmünk, ami mind eltérít attól, hogy megéljük a ragyogásunkat. Lehet, hogy gyakran mondunk hasonlókat is: ”Én nem vagyok méltó rá.”  „Nem vagyok elég (jó)”. „Nem vagyok elég szép, okos, csinos stb.” És ilyen és ehhez hasonló hitrendszerekkel éljük kis világunkat. Talán még a felelősséget sem vállaljuk eléggé. Talán okoljuk a másikat, hogy miatta nem éljük meg, akik valójában vagyunk…Vagy talán okoljuk a szüleinket, hogy miattuk…. talán okoljuk a tanítókat, akik rádöbbentenek fájó pontjaikra, hogy nekik könnyű, hiszen ők (már) nem ebben élnek, mint mi. De míg nem vállaljuk a felelősséget, hogy ragyogásunkért csakis és kizárólag mi felelünk, addig nem indulhatunk el a Ragyogás felé vezető úton sem.

Átalakítható-e a ragyogás nélküli állapot ragyogássá?

Természetesen. Minden megváltoztatható, minden belőlünk fakad, minden rajtunk múlik.

De ezeket a változásokat nem a semmiből kapjuk. Meg kell érte dolgoznunk. Ahhoz, hogy ragyogásban éljünk, test, lélek, elme szintjén tennünk kell. Edzenünk kell testünket, hogy elbírja idegrendszerünk a mindennapi kihívásokat. Egészséges, tápláló ételeket kell fogyasztanunk, amivel nem terheljük emésztőrendszerünket, és amikkel nem halmozzuk fel testünkben a méreganyagokat. Meg kell adni magunknak a pihenést, a töltődést, a lazítást, hogy legyen kellő energiánk, amikor szükségünk van rá. Meg kell tanulnunk kapcsolódni lelkünkkel, hogy megtudjuk kik vagyunk valójában. Tudatosabbá kell válnunk, hogy nagyobb elengedésben élhessünk. Nagy hangsúlyt kell fektetnünk auránk tisztítására és tisztán tartására, hiszen ragyogásunk ezen keresztül érvényesül. És ez csak néhány dolog, amit érdemes tudatosítanunk ahhoz, ha rá szeretnénk lépni a Ragyogás útjára.

Szerencsére a kundalíni jógában Yogi Bhajan hatalmas hangsúlyt fektetett arra, hogy átadjon a nőknek olyan módszereket (meditációkat, jóga gyakorlatokat, életmódbeli trükköket), amik közvetlenül tudnak hatni ragyogásuk felerősítésére.

Az októberi elvonuláson 4 napig ezekről fogunk bővebben tanulni, és gyakorlati eszközökkel hatunk arra, hogy nőként erősítsük magunkat és növeljük a ragyogásunkat. Ha bővebben érdekel a téma, csatlakozz hozzánk a Szépség és Ragyogás női kundalíni jóga és meditációs elvonulásra!

  • Időpont: 2017. október 12-15. (csütörtök-vasárnap)
  • Helyszín: Radhé Resort Meditációs és Wellness Központ, Somogyvámos
  • Bővebben az elvonulásról: kattints ide!

Engedd, hogy belső fényed vezessen utadon, mert ha kívül keresed a fényt, akkor fennáll annak a lehetősége, hogy vakká válsz. Egy dolog azonban sosem vezet félre egy Nőt: a saját fénye és kisugárzása. Ha a belső fény vezet utadon, mindent elérhetsz.”- Yogi Bhajan

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire.

Fotó: Charlottefoto