A kristályok valójában nem egyszerű kődarabok, hanem a természet kincsei, amelyeket évezredek óta használ az ember a nekik tulajdonított képességek jótékony hatásai miatt. 

Ez a kristály szett amit a Sat Nam Jóga és a Nama Minerals kollaborációjaként megalkottunk, azért jött létre, hogy a kristályok támogató erejével még hatékonyabban végezhesd a jóga-, meditáció-, és légzőgyakorlatokat. A szett négy darab 2-3 centiméteres marokkövet tartalmaz, mégpedig egy hegyikristályt, egy rózsakvarcot, egy ametisztet, és egy akvamarint.

Hogy miért ezekre a kristályokra esett a választásunk? Olvasd el a rövid leírást mindegyik kristályról és akkor megérted, hogy miért erre a négyre van szükséged. 

Hegyikristály: A hegyikristály a jóga során segít egy tiszta teret fenntartani. Felébreszti a bennünk rejlő fényt, tisztaságot, miközben harmonizálja testünk, lelkünk és elménk. Jótékony hatással van az összes csakrára és szervre, feltölti azokat energiával miközben a negatív rezgéseket semlegesíti.

Rózsakvarc: A rózsakvarc a gyakorlásunk alatt megnyitja a szívünk, és egy szeretettel teli energiamezőt hoz létre. Segít abban, hogy elfogadjuk magunkat, elengedjük, ami már nem szolgál minket és szeretettel fogadjuk be a változást. Feltölt minket feltétel nélküli szeretettel, megmutatja, hogy mennyi mindenért lehetünk hálásak az életben. Fokozza belső szépségünk, ragyogásunk.

Ametiszt: Az ametiszt a meditációban lesz segítségünkre. Segít elérni a mély meditatív állapotot, és megtartani a fókuszt. Így kevésbé kalandoznak el a gondolataink meditáció közben. Megnyugtatja a testet, lelket és az elmét. Csitítja a feltörő negatív gondolatokat, és támogatja a semleges elme működését.

Akvamarin: Az akvamarin a légzőgyakorlatokban tud minket támogatni. Megnyitja az energiaközpontokat, és segíti a prána tiszta áramlását. Megtisztítja a testet a méreganyagoktól, megszabadít minket az ártó szokásoktól. Átmossa az egész lényünket a víz és a levegő energiájával. Megnyitja a mellkasunk, tüdőnk, torkunk, hogy beáramolhasson az életenergia minden apró kis sejtünkbe. A kilégzéssel pedig segíti az elhasznált, fáradt energiát, stresszt leadni.

Ezeket elolvasva már biztosan érted, hogy miért ezeket a kristályokat választottuk a szettbe. 

Most pedig nézzük meg, hogy használhatod a kristályokat hatékonyan.

Jóga közben csak tedd őket a matracod mellé, így mind a négy kristály egyszerre támogat téged gyakorlás közben. Amikor meditálsz, vagy relaxációhoz érkezel, légző gyakorlatokat végzel, vedd a kezedbe, vagy helyezd magad elé, esetleg tedd az öledbe az éppen odaillő kristályt. Kérd meg, hogy segítsenek téged a gyakorlásod alatt, és köszönd meg nekik a támogatásukat. Adj nekik egy szándékot, amiért a segítségük kéred, így pontosan abban fognak téged támogatni, amire éppen szükséged van.

Most pedig itt van pár sor arról, hogy hogyan tárold és tisztítsd a kristályokat.

A kristályokat többféleképpen lehet tisztítani és feltölteni új energiával. Ehhez a szetthez én a vízzel és a holddal való tisztítást ajánlom. Csak mosd át őket folyó vízben, vagy akár forrás vízben, néhány percig. Amikor telihold van tedd ki őket az ablakpárkányra, vagy olyan helyre ahol éri a hold fénye energiája. Hagyd ott éjszakára és reggel szedd össze őket. Tárolni pedig olyan helyen tárold ahol közel vannak hozzád. Például az éjjeli szekrényeden egy fehér tálkában. De teheted őket a párnád alá is, a dolgozó asztalodhoz. Vagy egész nap elkísérhetnek a zsebedben. Fontos, hogy minden használat után tisztítsuk meg kristályainkat és csak ezután használjuk őket újra.

Ha úgy érzed, hogy szeretnéd ezt a fajta támogatást, amit ez a kristály szett biztosít a gyakorlásaid és a meditációid során, akkor itt tudod megrendelni.