Biztosan volt már olyan veled, amikor nehezen ment a meditáció, nem tudtál
eléggé ellazulni, összpontosítani. Tudtad, hogy a kitartó, rendszeres gyakorlás mellett segítségünkre lehetnek az ásványok is? Íme 3 szuper és gyönyörű ásvány, amik segítik és könnyítik meditációs gyakorlásunkat.

 

Lápisz

A lápisz, a gyönyörű élénk kék színű kő már az ősi kultúrákban is ismert volt. Az ókori egyiptomiak az égbolt kövének is hívták.

Erős, spirituális töltetű ásvány, ami jótékony hatással van a torokcsakrára és a harmadik szemre. Segít a tisztánlátásban, a belső igazságunk felfedezésében, az
intuíciónk fejlesztésében.

Ezen tulajdonságainak köszönhetően,az egyik legszuperebb kő a
meditációs gyakorlásához. A harmadik szemünkre helyezve könnyebben érjük el vele a meditatív, nyugodt állapotot.

 

 

Ametiszt

Az ametiszt talán az egyik legközismertebb kövek egyike, ám pont e miatt nem szabad alábecsülni gyógyító erejét és egyedi tulajdonságait. Tisztítja, energetizálja és felébreszti a harmadik szemet és a koronacsakrát. Gyönyörű lila színe nyugtat, ellazít és segít az összpontosításban.

Magas rezgésű kő, ami fenntartja a fókuszt a meditáció közben. Homlokra téve enyhíti a fejfájást és a kimerültséget, érdemes kipróbálni egy-egy hosszabb meditáció után.

 

 

Azurit

Az azurit egy csodálatos szintén kék színű kő, ami szintén megnyitja, energetizálja és tisztítja a harmadikszemet. Általa akár beleláthatunk előző életeinkbe is, könnyebben tapasztalhatunk meg összefüggéseket és felismeréseket tetteink, álmaink és múltunk között. Segít az álmok
projektálásában.

Meditáció közben malachittal kombinálva erősíthetjük vele vizualizációs képességünket.

Te melyik követ próbálnád ki leginkább?

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a facebook oldalunkon is.