A stressz meg tudja törni a belső, alapritmusainkat. Az agy működése a ritmusokon múlik, csak úgy mint az összes szervé és rendszeré a testünkben. A meridiánok egymással ritmusban mozognak, mint a folyamatos árapály jelenség. A bennünk lévő elektromos mozgások szintén szinkronizált ritmus mentén rendeződnek mintákba. Amikor ezek a ritmusok kizökkenek, akkor minden olyan zavaros lesz. A döntésink akkor nem annyira tiszták,  és a normális élénkségünkhöz képest sokkal nyomottabbak vagyunk. Ez az egyszerű technika segít válaszokat találni az abnormális, stresszes helyzetekben; különösen akkor hasznos, amikor úgy tűnik, semminek sincs értelme. Csak hagyd az ujjaidat csatangolni hogy megtaláld az utat előre.

Pozíció: Ülj bárhol, bármilyen helyen, egyenes gerinccel.

Mudra (kéztartás) és mozgás: Emeld fel a bal kezed, mintha tapsolni készülnél vele. A jobb kezed mutató ujjával (Jupiter ujj) és középső ujjával (Szaturnusz ujj) kezdj el a bal tenyéren ‘sétálni’ a tenyered középpontjától a középső és gyűrűs ujj tetejéig, a mozgás legyen lassú de az ujjak erős nyomást gyakorolnak mozgás közben. A bal kéz ujjai behajlítódnak egy kicsit a nyomás hatására, és ez legyen fájdalmas. Folytasd a sétát fel-alá a tenyéren.

Szemek: 9/10 részben csukva, 1/10 részben nyitva

Időtartam: 3-11 perc

Megjegyzés: Ez a meditáció neutralizálja az agy központi részét és penge-élessé tesz. Ez a válasz abnormális helyzetekre, amiket nem értünk.

© The Teachings of Yogi Bhajan

Az otthoni gyakorláshoz bővebb segítséget itt találsz! 

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire.