Egy-két há! Április hó most odatesz! Az év legintenzívebb hónapjában vagyunk. Az „intenzív” nem azt jelenti, hogy rossz, de ha nem vagy elég felkészült, még azzá is válhat.

Ez most egy részletes előrejelzés, hogy mi a teendő és mitől tartózkodj 2017 áprilisában. A legfontosabb dolog, amit érdemes tudatosítanod, hogy „Ne nyomd túl a dolgokat.” Ne gyakorolj nyomást emberekre vagy bizonyos helyzetekre, mert az könnyen megtorlást és károkat teremthet. Légy éber és tudatos, ha ismeretlen környezet felé veszed az irányt, és adj magadnak lehetőséget kiszállni, ha veszély leselkedne rád.

A zűrzavar és felfordulás szinte minden fronton jelen lesz most globálisan, úgyhogy imádkoznunk kell a békéért. Mivel a világ békéje jelenleg igen ingatag, reméljük, hogy senki sem most őrül majd meg! A legjobb, ha most arra fókuszálsz, hogy hol tudsz a leghatékonyabb lenni. Mártírnak lenni és a robogó vonat elé állni senkit sem ment meg. Tudd, hogy mihez adod a neved, és mihez nem.

Április 4-es száma a következetességet, a megbízhatóságot és azt képviseli, hogy megtartjuk-e a szavunkat. A 4-es szám a szavakat szimbolizálja, és az ígéreteket és szándékot azok mögött. Mivel a 4-es a kihívás most e hónapban, sokan ígérgetnek majd a pillanat hevében, szavaik betartásának minden szándéka nélkül. Ha nem elég erős a fényíved, könnyű prédává válhatsz.

A zsákmányt most nem könnyedén értem, mivel néhány ember pszichéjét igazán „ragadozó” hajlam jellemezheti most. Mivel az alap kalkulációban a 14-es szám jelenik meg, fel tud most jönni a személyiség azon „sötét oldala”, amellyel egy dühödt ember utána mehet valakinek. Tudom, hogy ez túlzásnak hangozhat, azonban vannak néha olyan ciklusok, amikor beindul ez az energia. A legfontosabb dolog azonban az, hogy Te ne legyél az útjában.

Az egyik kedvenc mondásom Yogi Bhajantól: „ Ne oszd meg a barátságban azt, amit fel lehet használni ellened háborúban.” Vagy egy másik:  „A laza beszéd elsüllyeszti a hajót.” Tartsd a kommunikációt irányításod alatt, és ne engedj sebezhető felületet.

Ezeket a pontokat a numerológiában a 6-os szám képviseli, ami a 14-es transzformatív száma. A 14-es olyan szituációkat teremthet, amivel csapdába vagy korlátok közé kerülünk valamilyen módon. A legrosszabb forgatókönyv ilyenkor a fizikai sérülés, így ne fogadj el fuvart a becsípett haverodtól egy egész éjszakán át tartó buli után. Élj, hogy másnap is táncolhass.

Nézzük a jógikus támogatást e hónapra, mi az az eszköz, ami most segíteni tud. Valami gyorsra és könnyedre van most szükségünk, nekem az egyik legnagyobb kedvencem a „Tripla mantra”, ami kitisztítja a fizikai akadályokat és megóv a fizikai támadástól.

De ahol sötétség van, ott fény is van, ez a polaritás törvénye. Áprilisban egy ragyogóan szép oldala is van most ennek, aminek köszönhetően az emberek úgy fognak reagálni az eseményekre, mint még soha. E hónap szívszáma a 12, és a 12 a közösség és a befogadás száma is egyben. Merészség jellemezhet most minket, hogy kielégítésük azon vágyainkat, hogy kapcsolódjunk másokhoz és részt vegyünk többed magunkkal valamiben. Hasonlóan, mint amikor árvíz idején homokzsákokat pakolunk együtt az ár ellen, hogy megvédjük otthonainkat. Ilyenkor azt érezzük, hogy kapcsolódnunk kell biztonságunk és a stabilitásunk érdekében. Mivel a körülmények most ledöntik a szokásos falakat és előítéleteket, új kapcsolódások lehetősége formálódhat most.

A kihívások közepette olyan belső erőre is lelhetünk magunkban, amit azelőtt nem is tudtunk, hogy létezik. Most itt az ideje egy olyan belső hozzáállás megteremtésének, ami megengedi, hogy felülkerekedjünk a drámán. A 10-es szám (2017 össz száma) előteremt olyan témákat és megoldásokat, amik új, teljesebb öntudatot adhatnak mindannyiunknak.

Tudd, hogy mindig vezetve vagy, és ha fenntartod a spirituális gyakorlásod beengeded az érzékenységet, mellyel biztosan felismered a vezetést. A Mennyek a te oldaladon állnak, az őrangyalod pedig füledbe suttogja, hogy merre járj, hogy biztonságosan kiteljesíthesd életedet. Sat Nam.

Imádkozom, hogy egységben légy lelkeddel, és az egyetlen célod az legyen, hogy szolgáld a benned lévő valódi mestert, az őrződet, aki a Valódi Éned (Yogi Bhajan 89-12-31)

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordította: Domján Mia (satnamjoga.hu)

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire.

Fotó: Charlottefoto