Az elmúlt időben rengetegen kértetek tőlem mantrákat a védelemre. Milyen jó, hogy a kundalíni jógában van néhány mantra, ami segít védelmünk kialakításában és megerősítésében. A spirituális úton járva, szinte biztos, hogy elérkezünk egy olyan pontra, amikor azt érezzük, hogy jó erősíteni a védelmünket. Még tovább járva ezt az utat felfedezhetjük azt is, hogy ha képesek vagyunk egyensúlyban maradni és nyitott szívvel, félelem nélkül élni, akkor nem lesz szükségünk védelemre, de addig is, a tapasztalás útját járva bizony jól jöhet néha egy kis segítség.

A mantra egy fantasztikus módszer arra, hogy kordában tartsuk elménket. Minden mantra egy adott hangfrekvenciával rendelkezik, de egy adott rezgése van annak is, ha pl. fájdalmat, félelmet, sajnálatot vagy örömöt érzünk. Azok a mondatok, amiket sokat ismételgetünk, szintén mantránkká válhatnak: pl. “Hálás vagyok!”, Nagyon jó életem van!”, vagy “Szerencsétlen vagyok.”, “Kövér vagyok.” stb. Ezen mondatok ismételgetése ugyanúgy, ahogy a valódi mantrák, egy adott rezgést hoznak létre az energiamezőnkben, amik alapján olyan körülményeket vonzunk be életünkbe, amik a kimondottakat (vagy sokszor gondoltakat) megerősítik. Így rajtunk múlik, hogy mit mantrázunk. A szanszkrit és gurmukhi nyelven íródott mantrák mind abban segítenek, hogy emeljék rezgésszintünket, így ezáltal pozitív változást hozzanak életünkbe.

Arról, hogy Hogyan használjuk a mantrákat, itt olvashatsz részletesebben. Most pedig lássuk a leggyakoribb védelmi mantrákat, amiket bátran használhatsz mindennapjaidban:

Aad Guray Nameh (Mangala Charan Mantra)

A kundalíni jóga leggyakoribb védelmező mantráját minden jóga órán használjuk, így már biztosan hallottad, ha jártál kundalíni órán. Szerepe a védelem és a vezettetés. Használhatod ezt a mantrát akár az utcán járva is, amikor úgy érzed, hogy több védelemre van szükséged (ilyenkor ha csak magadban elismétled néhányszor, már az is sokat jelent), de a kundalíni jógik gyakran használják autóvezetés előtt is. Azt tartják róla, hogy 3-szor elrecitálva egy védelmi burkot képez az autó köré, így nagyobb eséllyel kerülhetjük el a baleseteket.

Aad guray nameh, jugaad guray nameh, Sat guray nameh, siri guroo dayv-ay nameh

(Ád Guré Náme, Dzsugád Guré Náme, Szát Guré Náme, Szri Guru Dé Vé Náme)

Meghajlok a (belső) legfőbb Tanítóm előtt,
Meghajolok múlt korának bölcsessége előtt,
Meghajolok az Igaz Bölcsesség előtt,
Meghajolok a végtelen, láthatatlan (Nagy Isteni) bölcsesség  előtt.

 

Aap Sahae Hoa

Ez a mantra igazi all in one! 🙂 A bőség, az egyensúly és a gondoskodás mantrája, és segít abban, hogy elismerjük az isteni jelenlétét az életünkben. Ahogy ez megtörténik, minden negativitás a környezetünkből és belőlünk feloldódik és elszáll. Azért valljuk be, ez nagyon jól jön!

De nemcsak ez a hatása: képessé tesz arra is, hogy félelem nélkül vágjunk bele az ismeretlenbe, és segít abban, hogy megalapozott döntéseket hozzunk, hiszen segít a földön tartani.

A mantrák napi használatával egy intim kapcsolat tud kialakulni lelkünkkel, és azt, hogy ez az intimitás egyre mélyebbé váljon, egy mantra nagyszerűen tudja szolgálni. Közel két éve használom ezt a mantrát egy meditáció keretében, így van vele jócskán tapasztalatom. Recitálása hozott már sok mindent: hideget, meleget, felemelkedést, unalmat és örömöt, könnyeket és nevetést, és azt tapasztalom, hogy valami hatalmas erővel emel, tisztít, és visz előre az utamon. Mindenkit szívből bíztatok arra, hogy válasszon ki egy olyan mantrát, ami közel áll lelkéhez, és kezdje el még ma!

Aap Sahaaee Hoaa; Sachay Daa Sachaa Doaa  Har, Har, Har

(Megjegyzés: A Doaa kimondva inkább Toa, ahogy az indiai tanáromtól tanultam)

Triple Mantra

Ez a mantra erősíti a mágneses mezőt, és segít abban, hogy bevonzzuk az életünkbe azt, ami a legfőbb jót szolgálja.

Nem meglepő módon ennek a mantrának három fő hatása van: egy védelmező mezővel vesz körbe, eltünteti az akadályokat a spirituális utunkról és a mindennapi életünkből. Bármikor, amikor utazol (akár autóval, akár repülőn) érdemes akár ehhez a mantrához is nyúlnod, ugyanis ez is segít a balesetek elkerülésében.

Aad Guray Nameh, Jugaad Guray Nameh, Sat Guray Nameh, Siri Guroo Dayv-ay Nameh
Aad Such Jugaad Such Hai Bhee Such Nanak Hosee Bhee Such
Aad Such Jugaad Such Hai Bhai Such Nanak Hosee Bhai Such

Rakhe Rakhanhar

Ezt a mantrát a győzelem dalaként is emlegetik, egy igazán erőteljes mantra a teljes védelemért.

Minden negatív erőtől képes megvédeni, különösen azoktól, amik a sorsunk útját járva jönnek szembe. Ez a rezgés ugyanis képes átvágni az ellentétes rezgések, szavak, gondolatok és tettek hatását.  A vízintő szádanákon (hajnali közösségi gyakorláson) is rendszeresen használjuk, hiszen a Vízöntő mantrák egyike, vagyis a Vízöntő kor 7 legfontosabb mantrájának egyike.

Rakhay rakhanhaar aap ubaariun
Gur kee pairee paa-eh kaaj savaariun
Hoaa aap dayaal manho na visaariun
Saadh janaa kai sung bhavjal taariun
Saakat nindak dusht khin maa-eh bidaariun
Tis saahib kee tayk naanak manai maa-eh
Jis simrat sukh ho-eh saglay dookh jaa-eh

Kal Akaal

Egy nagyon ősi mantra a kundalíni jóga hagyományában a “Kal Akal”. Ez a mantra segít, hogy egy védelmező buborékot hozzon létre körülötted.

Ha belekeveredtél már valaha igazi ellenségeskedésbe (lehet, hogy nem fizikai síkon), akkor tudod, hogy milyen nagy energetikai veszteséggel jár: teljesen kimerülsz, fáj a fejed, gyomorgörcsöt kapsz, és úgy érzed, hogy legyőztek, véged. A közvetlen támadás alatt nagyon nehéz megtartani az energiádat, nos, ilyenkor jön nagyon jól ez a mantra.

Ez a mantra segít átalakítani az ellenségeskedést, és végleg lezárni azt. Egy védelmező erőteret hoz létre, amelyben lehetetlenné válik, hogy megérintsen a rosszindulat, és e mellett még a “halál sötét árnyékát” is képes eltávolítani.

Kal Akal Siri Kal, Maha Akal, Akal Moorat, Wahe Guru

Recitáld magadért vagy szeretteidért, hogy távol tarts őket is az ellenségeskedőktől.

Én biztos megspórolhattam volna pár álmatlan éjszakát, ha ezt néhány évvel ezelőtt tudtam volna! 🙂

Remélem, hogy mindaz, amit itt olvastál a hasznodra vált.

Szeretettel,

mia_sign

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a facebook oldalunkon is.