A KIEGYENSÚLYOZOTT, NYUGODT ÉS SZERETETTELJES VÁRANDÓSSÁG MEGÉLÉSÉHEZ 

Ez a bejegyzés a saját várandósságom ideje alatt szerzett tapasztalások alapján érett meg bennem. Lassan 8 hónapja lakik a pocakomban egy kis élet, aki már ez idő alatt is rengeteget tanított nekem önmagammal és az élettel kapcsolatban.

Győnyőrű időszakon mentünk együtt keresztül és már alig várom, hogy találkozzunk. Mint minden új ismeretlen dolog, úgy a várandósság, az anyává válás is számtalan kihívásokkal, váratlan helyzetekkel és akár kellemetlenségekkel járhat. A testünk, lelkünk sőt gondolkodásunk is folyamatosan változik. Ezért úgy gondoltam, megosztom veletek, hogy melyek azok az ásványok, amik nekem rengeteget segítettek.

Így ebben a cikkben a fizikai testünkben történő változásokról és az ezekben segítségünkre lévő kövekről írok nektek.

Legyen szó a testről, a lélekről és az elméről, az első és legfontosabb dolog mindhárom területen a változás elfogadása és elengedése. Meg kell tanulnunk elfogadni azt, hogy változni fogunk nem csak mi, de a környezetünk, és az életünk is.

Testünk tágul és készül teret adni egy új élet táplálására, befogadására. Abban, hogy az ezzel járó változást könnyebben fogadjuk el, ajánlom nektek a lepidolit használatát. A lepidolitot a változás kövének is nevezik, segít befogadni, feldolgozni és elengedni a változást életünk bármely területén. Elűzi a negatív, depresszív gondolatokat és a pihentető, nyugodt alvásban párna alá helyezve is jó társunk.

Várandósként észrevehetjük azt is, hogy sokkal érzékenyebben reagálunk a dolgokra, például akár az időjárás változására. Front idején előfordulhat, hogy megfájdul a fejünk, nyűgösek leszünk, és nem tudunk pihenni. Ilyenkor a lápisz lazuli és az ametiszt számunkra a legjobb választás. Homlokra, halántékra helyezve csodákra képes mindkét ásvány. Nyugtatják az idegrendszert és egyensúlyba hozzák a hormonháztartást.

Mivel testünk folyamatosan tágul, így nem is kérdés, hogy fel fogunk-e szedni pár kilót, ami a bőrünket is megviselheti. Hormonjaink teljesen átrendeződnek és ez fizikai szinten okozhat pattanásokat, zsírosodó vagy éppen száraz bőrt és hajat. Hogy kiűzzük a szervezetünkben bent maradt káros anyagokat és bőrünk könnyebben alkalmazkodjon a növekvő pocakhoz, ajánlom az aventurin használatát. Az aventurin méregtelenítő, bőrnyugtató hatású kő, ami emellett légzési problémákra és allergiás tünetekre kifejezetten jótékonyan hat. Készíthetünk belőle gyógyító, méregtelenítő elixírt, amivel finoman áttörölgethetjük egész testünk.

Növekvő kis magzatunk néhány hónap után már egyre nagyobb teret kér, ami miatt a gyomrunk feljebb tolódik. Ennek következtében van, hogy gyomorégéssel kell szembenéznünk, illetve az emésztésünk is lelassulhat. Ha ilyen kellemetlenségeket tapasztalunk, a citrint ajánlom. Csak masszírozzuk át finoman a pocak, gyomor környékét egészen a bordák csúcsáig, akár hagyhatjuk is egy ideig pihenni a követ a rekeszizmok területén. Ez enyhíti majd a gyomorégést, görcsöket, puffadást. Mandarinolajjal használva stimulálja az anyagcserét, a belek működését, így székelési problémákra is szuper. Emellett feltölt jókedvvel, életerővel és pozitív energiával.

A keringési rendszerünk is teljesen átalakul ennek az egyik lehetséges következménye a vízvisszatartás, vizesedés, amellett hogy sokkal több folyadékot kell fogyasztani a várandósság idején, ajánlom nektek a karneolt is. A karneol segít kiegyenlíteni a vízháztartást, jótékony hatással van a vesék és a húgyhólyag, valamint a vérkeringés működésére. Igazi jolly joker ha keringésünket szeretnénk egyensúlyba hozni. Emellett szüléskor is segíti a természetes, egészséges vajúdás folyamatait.

A második trimeszter vége felé már tapasztalhatunk enyhe méhösszehúzódásokat, feszüléseket és görcsöket. A barack holdkő megnyugtatja, ellazítja a méhet és az alhas területét. Segít újra középpontba kerülni önmagunkkal, valamint kapcsolódni kisbabánkhoz. Felerősíti a bennünk rejlő ősi erőt és fejleszti az intuíciót, ami az egész várandósság alatt fontos szerepet tölt be.

Nekem ezek a kövek váltak be a legjobban, és sokszor voltak segítő társaim a várandósság alatt. A mai napig használom őket. Fontos tudatosítanunk magunkban, hogy ez a változás, ami a testünkben történik egy csoda, és talán már-már természetfeletti is. Elképesztő, hogy a női test és a méhünk mire képes. Így ha negatív dolog is ér minket, azt bármikor könnyedén pozitívra fordíthatjuk azáltál, hogy a születendő gyermekünkre gondolunk és arra, hogy képesek vagyunk bármire, hiszen nők vagyunk, a végtelen megtestesítői, hiszen belőlünk születik az élet. Higgyétek el, a testünk erős, és képes mindent feldolgozni, meggyógyítani és alkalmazkodni még a legváratlanabb helyzetekhez is. 🙂

A következő részben a lélekben történő változásokról, magzatunkkal való kapcsoldódásról, és az ehhez tartozó ásványokról fogok írni nektek. 

Kérlek vegyétek figyelembe, hogy ezek a tippek és ajánlások NEM helyettesítik az orvosi vizsgálatokat és javaslatokat! Ha bármilyen nem múló panaszotok van, forduljatok mihamarabb orvoshoz!

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.