2015. Október 12-én indult el az első #HálaHétfő sorozat a Sat Nam Jóga facebook csoportjában. Azóta több, mint fél év telt el, s úgy érzem, hogy kinőtte a rovat a facebook csoportot. Így a saját, hálával kapcsolatos írásaimat hétről-hétre mostantól a blogon osztom meg veletek.

Tudom, hogy sokatoknak hétfőn van a legtöbb feladata, ilyenkor a legnagyobb a rohanás, sok az elintéznivaló, még szinte el sem kezdődött a hét…de pont ilyenkor, a hét elején, a legnagyobb zűrzavarban a érdemes egy pici időt szánnunk arra, hogy miért is vagyunk hálásak, még ha csak este, egy 5 perc erejéig is tesszük mindezt.

Miért jó mindez?

Akár ilyen apró dolgokkal is – pl. hogy belegondolunk abba, miért vagyunk hálásak most éppen – egyre inkább emelhetjük a belső rezgésszintünket, így aztán a külső világ is erre fog reagálni körülöttünk. 

Mit tegyél?

Kommentben – ide az oldalra – írd le azt a néhány dolgot, amiért itt és most, ebben a pillanatban hálás vagy, vagy akár mondj el egy rövid történetet, amiért az elmúlt időszakban hálát éreztél.

🙂 Semmi olyat nem kell leírnod, amihez másnak nincs köze, vagy nem szívesen osztasz meg. De ha leírod, még többünket inspirálsz arra, hogy igenis, bármilyen helyzet van épp körülöttünk, igenis, van olyan dolog, amiért hálásak lehetünk.

Kezdjük jobban a hetet! Benne vagy? 🙂

Az én jelenlegi hálalistám:

♥  Az intenzív méregtelenítő kúrám 4-5. hete nemcsak testi, de lelki folyamatokat is beindított bennem, így napok óta az elengedésérzet egyre mélyebb és mélyebb állapotába csöppenek bele. Sőt, nemcsak a belső, de a külső világomban is visszaigazolódik az elengedés, pl. olyan mondatok vagy külső utalás formájában, ami szó szerint kiált, hogy engedjek el egy-egy olyan témát, feladatot, szituációt, amire már nincs szükségem tovább. Külső megfigyelőként kezdem úgy érezni magam, mintha egy mozifilmet néznék: kíváncsian várom, hogy a film végén a főhős mivé alakul át. 🙂 (Az elmúlt héten a Lesz ez még így se filmet néztem meg, mindenkinek ajánlom, aki még nem látta) Mindenesetre olyan állapot ez, mint amikor nyílik egy virág: egy idő után a külső szirmok lehullanak, hogy aztán megcsodálhassuk szépségben és illatban egyaránt, hogy ki is ő valójában –  mindenesetre, csak tovább figyelem e folyamatot.

Még egy pár dolog még, amiért az elmúlt napokban nagyon hálás voltam:

♥ madarak csicsergését hallgatni a nappaliból a nyitott ablakon keresztül

♥ szombati lazítás: tea, könyv – Egy jógi önéletrajza – és mantrák a háttérben, és mindez szombaton, ez év számomra eddigi második szabad szombatján

♥ esti lefekvés előtti közös séták

♥ két órás, ájurvédikus, kényeztető, lazító masszázs

Te miért vagy hálás, most éppen e pillanatban?