Május hónapja a felébredés elsöprő szelét hozza el a bolygóra, és most a késztetés nagyon erős, hogy kifejezzük magunkat. A változást akarjuk, és most akarjuk!

Május 5-ös száma a szabadságot, a közvetlen kommunikációt és a türelem és a rugalmasság szükségességét jeleníti meg. Ez egy kicsit fura kombináció, nem igaz? Igen, helyes lenne ezt gondolni, de nézzük meg, hogyan egyensúlyozhatjuk ki mindezt, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból.

Az 5-ös szám az egyensúly maga, mint az 1-es és 10-es középpontja.

Mivel az 5-ös a Szívszám is e hónapban, így bármikor, amikor agresszívan vagy nem megfelelő módon cselekszel, magadat sérted meg, és annak a lehetőségét ásod alá, amit éppen el szeretnél érni. Tudom, hogy ez eléggé közhelyesen hangzik, de van egy “bumeráng hatása” a negatív energiáknak, ami egyből a küszöbödre érkezik vissza. Szóval, gondolkodj mielőtt megszólalsz, és gyűjts be minden információt, mielőtt ítélkeznél bármilyen helyzetről.

A közösségi médiában a félrevezető információ és a manipuláció tendenciájával nézhetünk majd szembe, szóval lépjünk a 7-es szám emelkedett útjára, ami az Alap kalkulációban jelenik meg. A 7-es a bölcs bagoly archetípusa, ami azt a képességet jelenti, hogy képesek vagyunk felülni egy magas lesre, és egyfajta hűvös, nyugodt és kifinomult módon tekinteni a dolgokra. Ez a hozzáállás időt és energiát takarít meg, ugyanakkor megvéd attól, hogy esetleg egy olyan nézőpont felé kötelezd el magad, amely észrevétlen bajokat rejthet, és ami később restelléshez vezethet.

Az, ami eddig rejtve volt feltárul most e hónapban, és erre sokan dühvel és tiltakozással reagálnak majd. A véleményed legyen olyan erős, amennyire az aktuális drámákkal törődsz, viszont a konfliktus frontvonalától most jobb távol maradni. Még egyszer, célozz magasabbra a 7-es szám segítségével, a bölcs bagollyal, és jóindulattal beszélj az ügyek tényállásáról és igazságáról.

Az időzítés minden az életben, és ahogy soha nem mosnád ki úgy a turmixgépet, hogy a pengék még forognak benne, hagyd, hogy a dolgok szintén természetüknél fogva lecsendesedjenek, mielőtt a következő lépést megteszed.

Május a márciusban kezdődött különösen intenzív három hónapos ciklus utolsó hónapja. Néha az emberek, amikor valaminek a végéhez érnek frusztrálttá válnak, és turbósebességre kapcsolnának, hogy hamarabb érkezzenek a jövőbe. A szilárdság és kitartás legyen most az alaphang, és a meditatív, semleges elme meg fog védeni minden indulattól.

Amikor az 5-ös szám negatívvá válik, akkor lobbanékony és meggondolatlan lesz, az élethez való éretlen hozzáállása pedig a ‘csípőből való reagálás’. Ez a fajta instabilitás sokba kerülhet; de akárhogy is, van egy módja annak, hogy megvédjük magunkat a romboló indulatainktól. A ‘Válj stabillá bárhol’ meditáció tökéletes, amikor frusztráltnak és nyugtalannak érzed magad. Ezzel a meditációval 3-11 perc elég ahhoz, hogy visszatalálj igaz önmagadba, a központodba, ami az erő felbecsülhetetlen forrása. Yogi Bhajan azt mondta, hogy “Legyen ez a válaszunk azokra az abnormális helyzetekre, amiket nem értünk.”

És most jöjjön a jó hír. Amennyire az elmúlt 3 hónap kihívásokkal teli volt, annyira lesz pozitív és kedvező hatású a következő 3 hónap (június, július, augusztus).

Június a házasságkötésnek, az üzletnek és a spirituális emelkedésnek fog kedvezni. Majd júliusban és augusztusban tovább folytatódik a pozitív áramlat. Persze úgy a helyes, ha megemlítjük, hogy pozitív és negatív dolgok egyaránt bármikor történhetnek a bolygón. De akárhogy is, a különböző időszakok generálnak egyfajta energetikai frekvenciát, amely túlsúlyba kerül egy adott ponton (térben és időben). Szóval tudd, mit mond az időjárás előrejelzés, és vidd magaddal az esernyőd, ha szükséges.

Visszakanyarodva májusra, van néhány nap ebben a hónapban amikor különösen tartsuk nyitva a szemünket. Légy extra óvatos és éber az utazással és a kommunikációval kapcsolatban 5-én, 9-én, 14-én, 18-án, 23-án és 27-én. Ezeken a napokon maradj inkább egy elszigeteltebb védett térben, a vakmerőséget hagy későbbre.

Május a változásról szól, és mivel az 5-ös szám a föld elemet képviseli, fontos, hogy a változások közepette stabilan meg tudj maradni a földön. A fém része a föld elemnek, így itt az idő a kocsit, a biciklit, a fűnyírót, a pótkulcsokat és a konyhai felszereléseket csúcsformába hozni.

“Javítsd fel és élesítsd meg!” – lehetne a mottó májusra.

És most beszéljünk valami másról, a szeretet témájáról. Mindenki a szeretetet keresi az életben, legyen az akár személyes, barátság, közösség, vagy más.

A tanácsadói munkám során az elmúlt évek több száz ülésén is bebizonyosodott, hogy ami iránt a legjobban vágyunk az, hogy szeretve legyünk. Minden egyes történet, amellyel találkoztam, amelyek végzetesen különbözőnek tűnhetnek, valójában mindegyik ugyanarra a kijelentésre egyszerűsíthető le. Ez a kijelentés pedig: “Azt akarom, hogy viszont szeress, és miért nem tudod úgy látni a dolgokat, ahogy én?”

Az, hogy néha képtelenek vagyunk – mint egyének és mint emberiség is – más szemszögéből látni a dolgokat, minden frusztráció és konfliktus forrása.

Akkor most lépjünk az 5-ös szám emelkedett útjára, ami a rugalmasság, a tolerancia és a Tanár együttérzése, aki a zűrzavaron túl is látja a sors irányvonalát. Add meg magadnak az időt és a teret, hogy megtaláld a megfelelő pillanatot, a megfelelő szavakat, a hangszínt, amivel emelni tudsz másokat.

Az érzelmi és spirituális kitartásod eredménye az egyensúly lesz, ami a 11-es szám, 2018 átfogó száma. Legyen május az az időszak, amikor újrahangolod magad az év hátralévő részére, hogy fel tudd ismerni és meg tudd ragadni azokat a lehetőségeket, melyek előtted állnak. A legjobb még el sem jött, és még annál is többre vagy érdemes.

“A véred, a kémiád, a pszichéd, a sejtjeid és a mágneses frekvenciájuk 72 óra alatt megváltoznak, megújítják magukat. Ezt nem kell elhinned. De ez a szerves világ.” 

-Yogi Bhajan

 

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordítás: satnamjoga.hu

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a facebook oldalunkon is.