November hava egy újfajta lelkesedést és energiát hoz most a bolygóra azon sürgető érzés mellett, hogy előrelépjünk életünkben. Október szinte mindenkit megbolygatott, de most világos és határozott az igényünk, hogy visszavegyük az irányítást életünk fölött és a helyes útra térjünk.  A jó hír az, hogy ez lehetséges, és valószínűleg jól is fog menni, feltéve, ha követünk néhány iránymutatást:

November 11-es száma a kapcsolatokat, az összehangolódást és azt jeleníti meg, hogy támaszkodjunk bátran a „forrás energiájára”, amikor a dolgok nehézzé válnak.

Volt néhány kihívás a kapcsolatodban az elmúlt hónapban? Lefogadom, hogy volt!

A tanulság az, hogy emlékezz a határaid, a védelem és a bizalom erősítésének leckéjére. Ne légy figyelmetlen novemberben, légy pontos, fókuszált és reális a tekintetben, hogyan mások vajon mennyire tudják betartani ígéreteiket.  Gondolkodj pozitívan és hagyj egy levegővételnyi helyet az esetleges hibalehetőségeknek is.

Ennek az az oka, hogy az alapszámításban a 3-as szám szerepel. (Az aAlap a hónap (11) és az év összege (10), ami 3). Yogi Bhajan a 3-as számot úgy jellemezte, mint „Ördögi vagy Isteni”. Ez az energia tehát lehet pozitív, kreatív, tápláló, vagy rosszindulatú és pusztító is.

Egy érzelmileg kissé vad kártya is játékban van most e hónapban, ez fel fog tűnni az emberek viselkedésében. Az egyik mottó, amit érdemes fejben tartanod: „Ne dőlj be a csalinak!” A csalás és csábítás tendenciája szinte magától értetődik most az emberek viselkedésében, de nem kell egyből kinyúlnod, mint a bogárnak a szélvédőn: „placcs!”, csak azért, mert nem volt meg az érzéked ahhoz, hogy előre lásd a szituációt. Játszd a saját játékodat, és járj egy lépéssel mindenki előtt!

Azok azonban, akik nem rendelkeznek elég erős idegrendszerrel meg lehet a hajlamuk arra, hogy dühös kitörésben reagáljanak, amikor a dolgok rosszra fordulnak. Az erős idegrendszerrel rendelkező személy azonban képes stabilan helytállni, alkalmazkodni és egy új pályán folytatni az útját.

A gyerekeknek ezt különösen meg kell tanítani, mert az a világ, amiben ők nőnek fel alkalmazkodást követel az állandó változáshoz. Jó családi film erre a „127 óra”, James Franco szereplésével. A hat Oscar-díjra jelölt film igaz történet egy fiúról, aki elindul egy utahi kalandtúrára, és egy nagyon kétes helyzetben találja magát. Extrém körülményekhez kell alkalmazkodnia, és az egyetlen esélye a túlélésre, hogy azonnal kifejleszti semleges elméjét. Tartsatok ezután családi értekezést a határokról, a kommunikációról és a személyes felkészülésről. Amióta ezt a filmet láttam, soha többet nem veszek gagyi késeket.

Újra megvizsgálva a 3-as alapszámítást, nézzük, milyen megoldásokkal lehetne jobban kezelni a pozitív és negatív pólus húzó-nyomó hatását. Most mindenki átmegy egy bizonyos mértékű elengedésen a gyermekkori dühével kapcsolatban. Beléptünk az ünnepi szezonba, és függetlenül vallástól vagy nem vallástól, mindenkit érint most a család, a hovatartozás és az önértékelés kérdése. Ha ,ég sosem léptél azon túl, hogy a tesód kapta a jobb karácsonyi ajándékot, ezen fájó emlék most visszatér ennyi idő után.

Mit tegyél?

A Tudj az intuíció által krija kiváló gyakorlási lehetősége e hónapnak. Magasabb áramlásra kapcsolódsz általa, ahol úgy érezheted, hogy minden rendben, védett vagy. Ez az, amiről most e hónap szól: a képesség, hogy magasabb áramlásra kapcsolódj, hogy áramoltasd a pszichéd. Ahogy Yogi Bhajan mondta:

„Ha nincs áramlás a pszichédben, semmid nem marad, csak a szorongás.”

Ez az idézet az egyik „próbakövem”. Bármikor, amikor szomorúnak érzem magam, mindig visszatérek ehhez és megtalálom a kiutat. Ma már nem a „normál időket” éljük. A „Brady Bunch” és a „The Waltons” ideje lejárt (amerikai sorozatok.) De sokaknak ezzel komoly gondjai akadnak.

Az egyik kérdés, amit leggyakrabban kapok, ez: „Nam Hari, mikor fordulnak már a dolgok jobbra?”. Nos, a valódi válasz az, hogy a dolgok nem feltétlenül fordulnak jobbra abban az értelemben, ahogy eddig tapasztaltuk, habár a boldogság így is elérhető.

Ami most más – mivel egy korszakváltáson keresztül megyünk épp keresztül ,- hogy ma már mindenkinek bele kell fektetnie a saját jólétébe. ÉS ez a befektetés időt, energiát és szándékot jelent valamiféle spirituális gyakorlásba.

Ragadj meg egy 11 perces kundalini jóga kriját, amit motivál, inspirál és megáld, és ne hagyd, hogy ezt bárki elvegye tőled. Állj biztosan a talajon, és hagyd, hogy minden más leessen, ami le tud. Először a Szellemre válaszolj, és akkor a 11-es szám pozitív polaritása érvényesül novemberben.

Isteni kieyenlítődés: Ismerd a saját áramlásod, és tudd, hogy merre mész. Ez az, ahol a lehetőségek, az áldás és a jó szerencse rejlik. És igen, mindez lehetséges, „ezekben az időkben”.

Vezessenek és áldjanak meg a mennyek hírnökei, és érezd magad otthon Isten szeretetében. Sat Nam.

Írta: Nam Hari Kaur, forrás, fordította: Domján Mia (satnamjoga.hu)

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire.