Vitassuk most meg a tudatos fogantatás koncepcióját.

Először is, egy nőnek mentálisan és fizikailag is felkészültnek kell lennie arra, hogy megfoganjon. Várandósnak lenni úgy, hogy se lelkileg, se mentálisan, se érzelmileg vagy fizikailag nem vagy felkészülve, nem jó. Becslések szerint ma 80%-a fogantatásoknak véletlenszerűen történik. 

A legrosszabb, ami történhet az, hogy a nők azért esnek teherbe, hogy férjhez menjenek, és nyomásként használják erre a várandósság állapotát; vagy pedig az, amikor a házasság előtti kapcsolatban esnek teherbe, és ezt okként használják arra, hogy engedélyt szerezzenek párkapcsolatuk nyilvánosságra hozására. Ez nagyon szomorú helyzet.

Hogy őszinte legyek, ez akár 33% -ban is rombolhatja a gyermek IQ-ját. Tehát a gyermek lehetséges IQ-jának, potenciális egészségének, kreatív képességének és a biztonsága kezelésére irányuló intelligenciának egyharmada sérül, ha az anya fizikai, mentális és lelki értelemben felkészületlen volt a gyermek fogantatására, és még további 20% veszteséget jelent az, ha az apa hasonlóan felkészületlenséget mutatott.

Mielőtt a fogantatás megtörténne, a várandósságot teljes mértékben, érzelmileg, analitikusan, anyagilag, fizikailag, mentálisan és lelkileg is meg kell vitatni, meg kell tervezni és le kell jegyezni. 

E tervezésnek az egyéni környezetre és a saját felelősségre nézve teljes részletességgel kell megtörténnie. Ez nagyon fontos, utána semmi értelme a tervezésnek. Valamennyi haszna lesz, de a várandósság alatt már nagy lesz a nyomás.

Ha egy nő babát vár, akkor az anyagcseréje és a mentális képességei hatalmas változáson mennek keresztül. Egy élet van jelen az életben, és sok tennivaló szükségeltetik ahhoz, hogy a külső élet – a nő- , és a belső élet – a gyermek – egyensúlyi állapotban maradjon. 

Az is kiderült, hogy a terhességek 60%-ában a nők fizikai és mentális visszaesést szenvednek. Ez elég súlyos helyzet. Azt is megállapították, hogy nem számít, mennyire képzett a társadalmunk, a gyermekek 40%-a szenved hiányt a felkészületlen terhesség miatt. 

Hatalmas hiányt eredményez egy gyermek karakterében az, amikor egy nő, aki szellemileg nincs felkészülve a várandósság kezelésére vagy a házaséletre, a terhességét és gyermekét szeszélyként arra használja, hogy megszabaduljon a felelősségtől. Ez gyenge elmét ad a gyermeknek, és annyira károsítja, hogy 60%-ig bizonytalanná teheti élete egészét nézve.

Egyetértek azzal, hogy az emberek azt gondolják, hogy a csecsemőknek élniük kell. De nem értek egyet velük, amikor nem magyarázzák el azt, hogy milyen csecsemőknek. Egyetértek azokkal az emberekkel, akik az emberi jogokra gondolnak, de nem értek egyet azokkal az emberekkel, akik nem magyarázzák meg, hogy mik az emberi jogok, és kik azok, akiknek megvannak ezen a jogaik.

Yogi Bhajan – 1976-07-13

Ha bővebben érdekel a tudatos anyaság, a tudatos fogantatás és a várandósságra való felkészülés témaköre, erről az október 6-ai workshopunkon tanulhatsz többet. A tudatos várandósságról és a szülésre való felkészülésről, illetve az első 40 nap és egy év tudatos megközelítéséről pedig azt azt követő alkalmakon. Itt minden információt megtalálsz! Szeretettel várunk!

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.