Új életet kezdtem!  – Ismerősen cseng neked is mindez? Ha összeszámolnám, hogy hányszor is kezdtem eddigi 29 életévem alatt új életet… hát, biztos jó pár alkalmat tudnék említeni. Nyilván új életet jelentett minden kapcsolat, s minden szakítás…új élet volt egy-egy iskola, az egyetem, egy-egy költözés (akár belföldre, akár külföldre), amiből nekem kijutott bőven. Csak a húszas éveim elején 4 országban és 6 városban is éltem, miközben a tapasztalás útján ennek következtében igen sok mindent megéltem.

Az elmúlt hetekben pedig életem azon jelentős eseménye is megtörtént, amire talán először életemben igazán tudatosan készültem: az esküvőm. Nem magáról a házasságról és a kapcsolódásról szeretnék írni most neked, mert azt egy következő blogbejegyzésben teszem. Mivel sokan kérdeztetek róla, hogyan készültem rá, hogyan éltem meg, így most igyekszem egy rövid összefoglalót nyújtani erről. És itt nem a menyasszonyi szalonokban eltöltött végeláthatatlan órákról lesz szó….Mivel nem jártam egy szalonban sem. 🙂

Tudjuk, hogy a jóga egyesülést jelent. Test, lélek, szellem egysége. Tehát hogy máshogy tudnánk felkészülni életünk fontos eseményeire, mint hogy ezen területekre irányítva figyelmünket megvizsgáljuk, hogy hol tartunk épp, és mim felé szeretnénk menni?

Én azt tudtam, hogy A HÁZasság szent terébe így biztosan  tisztább testtel, lélekkel és mélyebb kapcsolódással kívánok belépni. Fontos tudatosítanunk, hogy a legtöbb nagy esemény, pl. az esküvő egy nap! – ami oly gyorsan elszáll, mint még semmi soha – , így valójában a testi, lelki felkészülés nem az adott egy napra való felkészülést hozza, hanem a Házasság mélyebb minőségére való felkészülést jelenti.

Energetikailag mindig fontos jelentősége van, hogyan lépünk be egy új minőségbe, így mindig érdemes kihasználni az eseményt megelőző időszakot, és ez természetesen nemcsak az esküvőre igaz.

Így az ezt megelőző hónapokban ehhez kerestem eszközöket, amit a mindennapjaimba beleilleszthettem. Én így készültem fel:

Testileg:

Végigcsináltam egy 10 hetes pancsakarma tisztító programot (itt olvashattál róla), amivel gyakorlatilag minden méreganyagot kipucoltam a testemből. Már egy ideje készültem erre, de úgy éreztem, hogy most jött el igazán az ideje. Ennek a programnak pont az esküvőnk előtt egy héttel lett vége, így igazán felemelő élmény volt ezen átesni amellett, hogy hétről-hétre egy kényeztető olajos masszázzsal emlékeztettem magam arra, hogy hamarosan egy új szakasz kezdődik életemben. 🙂

Lelkileg:

Mivel minden nap jógázom és meditálok, a szádanám (napi gyakorlásom) része a mindennapjaimnak, így mindig olyan kriját, meditációt, mantrát, légzőgyakorlatot stb. választok, ami éppen az adott periódusomat szolgálja. Erre az időre egy nőknek szóló kisugárzást erősítő gyakorlatsort, és a SaTaNaMa meditációt (Kirtan Kriját) választottam, amit közel 50 napig, napi egy órán át gyakoroltam. Igen, minden nap! Komolyabban vettem, mint valaha bármely meditációt az életemben, mert egyszerűen fontosnak éreztem, hogy a legtöbbet hozzam ki belőle. És képzelheted, ennek eredményeképpen ez a meditáció nagyon nagy hatással volt rám! (Erről hamarosan beszámolok egy külön posztban) Azt tartják róla, hogy a mellett, hogy a tudatalattit tisztítja – mi mást is kívánhatnánk a testi-lelki megtisztulás alatt – képes leoldani minden előző kapcsolatban felvett karmikus terhet. A jógikus tanítások szerint a nők 7 évig képesek hordozni aurájukban annak a férfinak a karmikus terhét, akivel szexuális kapcsolatot létesítettek.  A spirituális élményem ezzel a meditációval nekem inkább a családi karma oldódásával kapcsolatban volt, de mindenkinek az jön ilyenkor élmény szinten, aminek jönnie kell. (Szerencsére tisztulás mindig történik, csak nem biztos, hogy jön több információ egy-egy ilyen meditáció alkalmával)  Ehhez a meditációhoz azonban azt javaslom (ha nem vagy olyan gyakorlott), hogy vagy rövidebb időt válassz, vagy hónapokkal a nagy eseményed előtt kezdj bele, mert rengeteg minden feláramlik a tudatalattiból, ami habár a végén felszabadító, a folyamatban nem mindig kellemes.

E mellett, – ahogy amúgy is már egy ideje –  spirituális naplót is vezettem, igyekeztem magamból mindent kiírni. Ha volt valami feszültség bennem,  inkább leírtam először a naplómba, hogy a kommunikációm bárkivel már tisztábban, zavarok nélkül, tudatosabban történhessen. Ez a gyakorlat arra is jó, hogy észrevedd a reaktív mintáidat. Egy ilyen jelentős esemény képes egy csomó rég elfeledett vagy eddig még fel sem bukkanó félelemet felhozni bennünk, amiket, ha képesek vagyunk újra-és újra megfigyelni, a szándékunk és tudatosságunk révén aztán elengedhetünk.

Ami pedig kettőnket illeti: (ugye a házasság nem egy egy emberes dolog 🙂 ) Szerettük volna, ha egy olyan napot tölthetünk el a szeretteinkkel és barátainkkal, ahol teljes mértékben önMAGunk lehetünk. Nem akartunk semmiféle olyan külsőséget, amivel nem tudunk azonosulni, szép, egyszerű, ugyanakkor minőségi dolgokat tartottunk szem előtt, s a visszajelzések alapján az egyik legautentikusabb esküvőt sikerült megteremtenünk, amivel csak találkoztak meghívottaink.

Ehhez azt is fontos leszögezni, hogy nem Én és nem a Párom rendezte a dolgokat. Együtt csináltunk mindent, hiszen a közös esküvőnkről volt szó. Együtt hoztunk döntéseket, és együtt mentünk a találkozókra. Nem azért, mert egyedül nem lett volna erre képes a másik, hanem azért, hogy közös döntéseket hozzunk. Hiszen én sem magamnak, s a párom sem magának kívánt esküvőt szervezni. És ha már életünk legfontosabb napját nem közösen szervezzünk, hogyan lesz a továbbiakban? Itt nem a heti bevásárlásról beszélünk. Szerintem ez egy nagyon jó fokmérő.

Mit csináltuk máshogy, mint amit eddig láttunk?

Szinte mindent! – nem igazán érdekelt egyikünket sem, hogy mit hogy szokás, vagy mit láttunk előtte. Csak az érdekelt, hogy mit szeretnénk MI, s mi az, ami a másikat boldoggá teszi. És ez a legfontosabb, minden kapcsolatban, minden házasságban, és minden esküvőszervezés alatt is. De álljon itt azért néhány pont:

Én pl. nem jártam, egyetlen esküvői ruha szalonban sem. Számomra a legjobb esküvői „ruha”, nem a ruha, hanem a belülről jövő ragyogás. Szóval ahelyett, hogy hétről-hétre a menyasszonyi ruha boltokat jártam volna, úgy döntöttem egybe sem megyek el. „A tökéletes ruha úgyis szembe jön velem, amikor itt az ideje.” Gyakorlatilag ez mantráztam magamban, s így is történt, leszámítva egy apró kilengésemet a ruha terén – amit egy magánháznál próbáltam – de arról már itt beszámoltam. Szóval, a menyasszonyi ruha gyakorlatilag negyed órán belül megvolt.

A szertartást nem pap, nem anyakönyvvezető és nem hivatalos szertartásvezető tartotta. Hanem két kedves tanártársam, (Arató Mónika és Nirmal Naam István), akiknek ezúton is köszönöm, hogy olyan meghitté és felemelővé varázsolták életünk fontos pillanatát. Igazán személyesre, meghatóra és szívmelengetőre sikerült az a gyönyörű egy óra.

Éppen ezért, mivel nagy volt a szabadságunk, a szertartás alatt megtisztultunk az elemek által (föld, víz, tűz, levegő), elégettünk minden olyan dolgot, amit nem akartunk belevinni házasságunkba, mondtunk egymásnak beszédet (ami a visszajelzések alapján igen mélyre sikerült), közös fogadalmat tettünk, és szeretetteink szeretetet alagútján át távoztunk e szent térből. Örök emlék marad!

A dekorációnk is gyönyörű volt, visszafogott, egyszerű de mégis nagyon elegáns. Mindezért ezúton hatalmas köszönet Lencz Katának, aki szívét-lelkét kitéve jobb kezünkké vált az elmúlt hetekben, örök hálánk érte!

Nem volt menyasszonytánc, de volt buli hajnalig (nem, aznap nem hajnalban keltem 🙂 ), és a helyben grillezett ételeknek hatalmas sikere volt!

Sokkal jobban sikerült, mint elképzeltük!

Szóval azt javaslom, hogy ha te is hasonló nagy eseményre készülsz – babavárás, házasság, új kapcsolat stb., válassz magadnak egy olyan „szádanát” ami támogat ezen az úton, ezáltal minden nap teret adhatsz a valódi készülésnek, és csak légy önmagad az adott helyzetben, mert senki más nem lehet Te. Hozz közös döntéseket a pároddal, főleg ha nemcsak rólad ez az időszak, és figyeld, hogy mivel tudnád boldoggá tenni a másikat.

Köszönöm az égieknek, hogy e csodát megtapasztalhattam.

Sat Nam!

13906752_1233478243331542_156019479495483399_n

Foto:wertanfoto.hu