Szerző: Salamon Alexandra 

Már pár hete csinálom a Sat Nam Program Hold Nők online programját, ami rengeteg tapasztalást és ihletet adott nekem. Ezt a mostani írásomat is részben ez inspirálta.

Elég régóta szoros kapcsolat függ a Holdhoz és a holdkőhöz, valahogy mindig is vonzott ez a csodálatos ezüst fényű gyönyörű gömb és a szivárványos csillogású ásvány, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Eddigi tapasztalásaim során azt vettem észre, hogy a Holdnak és a holdkőnek együttesen rendkívüli gyógyító ereje van.

A telihold például segít elengedni a dolgokat, begyógyítani a múlt sebeit, és felkészíteni minket a változásra. Az újhold pedig befogadásra, cselekvésre ösztönöz, hogy valami újat alkossunk, indítsunk el az életünkben.

Újhold és telihold napján így mindenképp érdemes kicsit lelassítanunk és átgondolnunk hogy mi történik velünk, milyen érzések vannak éppen bennünk, mi az amit elengednénk és mi az amit tiszta szívből szeretnénk.

A legjobb dolog, ha ilyenkor meditálunk, vagy sétálunk egy nagyot a természetben, magunkba szívva a Hold különleges erejét. Meditáció közben pedig kitehetjük holdköveinket a holdfénybe, hogy azok megtisztuljanak, feltöltődjenek, a holdkövet ugyanis a legjobb teliholdkor és újholdkor energetizálni.

A holdkő a nőiség köve, segít kapcsolódni belső végtelenségünkhöz, a bennünk szunnyadó Shaktihoz, igaz önmagunkhoz. Egyensúlyba hozza érzelmeinket és hormonjainkat. A holdkő természetesen a Holdhoz kapcsolódik, eleme a víz, tehát leginkább a kettes csakra az, amire jótékony hatással van. Nyugtató hatású kő, kisimítja a bőrt, feltölt finom, pozitív rezgésekkel, fokozza a termékenységet, így például ha kisbabát szeretnél akkor a holdkő az egyik legjobb választás, ami segítségedre lehet. Az Adi Shakti mantra és a holdkő együttes használatával pedig egy erős, felemelő tapasztalásban is részed lehet.

Mivel szeretek a dolgok mögé nézni és a saját tapasztalásomból tanulni, ezért kb. fél éve úgy döntöttem, hogy kipróbálom, hogy valóban olyan hatásos-e ez a holdkő, mint ahogy mondják. Így kb. 3 hónapon keresztül folyamatosan rajtam volt valamilyen formában a kő. Volt, hogy a méhemre tettem este, és úgy aludtam el. És igen, pár nap múlva észrevettem, hogy “Hé, nem akadok ki a dolgokon, könnyen kezelem a váratlan helyzeteket, uralni tudom az érzelmeimet.” Aztán egyszercsak rendbejött a menstruációm is. És láss csodát, márciusban már kiderült, hogy egy új élet növekszik bennem. 🙂

Úgyhogy, ha a kísérlet eredményességét nézem, azt tudom mondani, hogy működik. Nyilván sok más dolog is segített mindebben, például a rengeteg meditáció és az állandó önmunka, mégis úgy gondolom, hogy a Hold és a holdkő is nagy szerepet játszott abban, hogy mindez így alakuljon. Szóval hajrá Hold Nők, szeressétek a Holdat, szeressétek magatokat és az érzelmeiteket, legyetek hálásak annak, hogy nők vagytok, mert ez egy csodálatos ajándék! Sat Nam!

 

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a facebook oldalunkon is.