Mi, emberek társas lények vagyunk, ennek ellenére valahogy mégis a társas kapcsolódás okozza legtöbbünk számára az egyik legnagyobb kihívást. A lelkünk mélyén mindannyian olyan kapcsolatra vágyunk, amelyet kölcsönös szeretet, odafigyelés, bizalom és elégedettség jellemez, de sokszor ez a vágy sajnos a megvalósulásig már nem jut el.

Tévhit azt hinni, hogy ez azért van, mert nem vagyunk rá érdemesek, képesek, alkalmasak, stb. Habár mindannyian különbözünk és ettől minden kapcsolat is más, amikor őszinte érdeklődéssel fordulunk önmagunk és társunk megismerése felé, máris hatalmasat léptünk egy jobb kapcsolat megteremtése felé – és ez a különbözőségek ellenére, mindenkire igaz.

Legtöbbször csak a megfelelő tudás, vagy csak egy kis iránymutatás hiányzik a tekintetben, hogy hogyan is navigáljunk a párkapcsolatunk útvesztőjében. A szerencsésebbek kaptak egy jó, követendő és működő példát a szüleiktől, akik viszont nem, ők az iskolában sem tanulhatták ezt meg.

Az sem könnyíti a helyzetet manapság, hogy a modern fogyasztói magatartás mindig az újat kívánja, a régit hamar megunja és ha valami nem tökéletesen megfelelő, akkor azonnal lecseréli, leváltja – sajnos ez kihathat a párkapcsolati hozzáállásunkra is. Ugyanakkor a másik nehezítő tényező, hogy a nemek közötti egyenjogúsági harcban a nők egyre inkább ‘elférfiasodtak’. Ezzel nem azt mondom, hogy ne harcoljunk az egyenjogúságért vagy hogy minden nő álljon bele a neme szerint neki járó szerepbe, sőt… Inkább azt, hogy a női erőnket, a női erényeinket, a női képességeinket, azt, amitől igazán nő egy nő, ne felejtsük el!

Yogi Bhajan azt tanította a nőknek, hogy bennük tizenhatszoros erő lakozik, tizenhatszor kreatívabbak, érzékenyebbek, intuitívabbak, kitartóbbak, bármileyen képességről is legyen szó, az tizenhatszoros potenciálban van bennük jelen. Minden a nővel kezdődik és minden a nőből indul ki, hiszen a nő az, aki életet ad. Így minden nőben megvan az erő ahhoz is, hogy egy nagyszerű párkapcsolatot teremtsen.

De mielőtt ettől a hírtől bárkit is elfogna az önteltség, gondolkozzunk el azon, hogy ez a tizenhatszoros erő és potenciál bizonyos értelemben tizenhatszoros felelősséget is ró ránk. Hiszen ezzel nem csak a jót tudjuk megteremteni a saját és szeretteink életében, hanem tizenhatszorosan nagyobb pusztítást is okozhatunk. A szavaink is tizenhatszorosan hatnak: a kedves, támogató beszédünk az égbe emelhet, jó magasra; a bántó, goromba szavaink pedig mélybe taszíthatnak másokat – talán olyan mértékben, amit elképzelni sem tudunk.

Így a párkapcsolatunk minősége is elsősorban a saját kezünkben van! Minden nő képes arra, hogy egy boldog, kiegyensúlyozott, szeretetteljes párkapcsolatot teremtsen, vagy éppen arra, hogy a jelenlegit helyrehozza.

De mi kell ehhez pontosan? Szerencsére csupa olyan dolog, amelyre a kundalini jóga tárháza rengeteg tanítást és a fejlesztéséhez pedig számtalan gyakorlatot kínál 🙂 De hogy ne maradjunk válasz nélkül: elsősorban az, hogy a nő rendben legyen önmagával, felfedezze és kibontakoztassa a saját nőiségét, női erejét, megismerje önnön nagyszerűségét. Az, hogy őszinte érdeklődéssel és elfogadással forduljon önmaga és a társa megismerése felé. A tudatosság, éberség, az önfegyelem és a semlegesség (meditatív elme) fejlesztése. A nemesség erénye és persze a szív megnyitása a szeretet áramlásának. Lehetetlennek hangzik? Pedig nem az!

Erre, és még ennél is többre hívlak a január 16-án induló, következő 8 alkalmas órasorozatomon, “8 Szuperképesség Szerelemhez – Kundalini jógával a boldog párkapcsolatért” címmel. 8 alkalom: 8 szuperképesség – csak Nőknek! A részletekért kattints ide! 

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.