Interjúnk 5. részében Snatam Kaur, a világhírű mantraénekes a házasságáról és a tudatos és emelkedett kapcsolatokról mesél.

Sat Nam Jóga: Említetted a férjedet, úgy látom, a ti házasságotokat átszövi a spiritualitás – vagy egy másik kifejezéssel élve megvan az életetekben az emelkedett kapcsolat ajándéka. Azt tapasztalom, hogy a házasság, illetve a kapcsolatok nagyon fontosak ma mindenki számára, de a tudatos házasság és az emelkedett kapcsolatok fogalma még igen új e korban. Mindemellett sok embernek fontos látnia azt, hogyan tud egy házasság vagy kapcsolat jobban működni, hogyan tehetjük jobbá a kapcsolatainkat. Tudnál mondani néhány szót e témáról is, különösen arról, hogyan élhetünk tudatosabb kapcsolatokban?

Snatam Kaur: Egy dolog, amit különösen megtanultam a tudatos és emelkedett kapcsolatokról az az, hogy egy ilyen kapcsolatban mindkettőtöknek megvan a kapcsolata az istenivel, vagy Istennel, vagy bárhogyan hívod. Ez által egy háromszög jön létre, ami nem csupán kettőtökről szól, hanem az Istennel való kapcsolatotokról is, és ez a kapcsolódás vigyáz rád, vigyáz mindkettőtökre, mindkettőtökhöz áramlik, mindkettőtöket emeli és táplálja.

De ahhoz, hogy ilyen kapcsolatban légy, fontos, hogy meglegyen ez a kapcsolódás az istenivel. Persze van, amikor egyik fél sem spirituális, és van, amikor a kapcsolatban az egyik az, és ez teljesen rendjén van így.

De egy emelkedett kapcsolat – ahol mindkét fél kapcsolatban áll az istenivel -, az teljesen más. Amikor felfedezel valamit a partnered kapcsán, például nincs rendben vele valami, vagy felfedezel egyfajta gyengeséget benne, vagy bármitt, ami zavar benne, ahelyett, hogy egyből azzal lövöldöznéd, hogy “Ezt vagy azt nem szeretem benned, ez hülyeség volt, ezt rosszul csináltad, stb.” – egy emelkedett, tudatos kapcsolatban inkább Istenhez fordulsz, vele beszéled meg mindezt, és az egészet felajánlod Istennek. Ő pedig majd elvégzi a dolgát, megteszi a feladatát, hogy helyrehozza a szituációt. Egy emelkedett kapcsolat így működik.

Szóval nem közvetlenül támadod a másikat, hanem e helyett imában tartod őt, reflektálsz a másikra, hogy a másiknak is meglegyen a lehetősége a saját felébredésére és felismeréseire az istenivel való kapcsolódásán keresztül. Ez egy nagyon gyönyörű tér, ahol mindez megvalósul.

De persze én sem vagyok tökéletes benne. Nagyon sokat tanultam az évek alatt erről, és egyre jobban megy, de ez egy olyan dolog, amiben folyamatosan fejlődök, és amiért nagyon elkötelezett vagyok. És ez nagyon szép, hogy emiatt már rengeteg fantasztikus dolog megvalósulásának tanúja lehettem a férjem életében, és tudom, hogy ő is tanúja annak, ahogy az én életemben valósulnak meg a dolgok, de mindez azért történik, mert imádkozunk egymásért és az imádságban kapcsolódunk egymással.

Kövesd a jövő heti posztunkat, amiben folytatjuk az énekesnővel az interjúnkat.

Snatam Kaur ez évi magyarországi koncertjére itt tudsz jegyet vásárolni. Találkozunk a koncerten?! ?

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.

Ez a cikk Domján Mia szellemi tulajdona, átvenni, felhasználni kizárólag a szerző engedélyével, valamint a forrás-link megjelentetésével lehet.