Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Interjúk

Interjú Snatam Kaurral, a mantrazene világsztárjával (1. rész)

Interjú Snatam Kaurral a mantrazene világsztárjával

Snatam Kaurt talán senkinek sem kell bemutatni, aki egy kicsit is belecsöppent már a mantrák világába. Az amerikai énekesnő, békeaktivista és író, inspirációját a szikh vallási irányzatból és a kundalini jóga tradíciójából meríti. Különleges tehetsége van ahhoz, hogy a hagyományos indiai szikh énekeket kortárs zenei környezetben szólaltasson meg oly módon, hogy az egyszerre érintse meg a modern embert és keltse fel a lelkében megbújó ősi vágyódását.

Mia budapesti koncertje kapcsán egy átfogó interjút készített az énekesnővel, melyből most interjú sorozatot indítunk. Hétről-hétre megosztjuk Mia kérdéseit és Snatam válaszait, melyben a mantraéneklés mellett sok egyéb másról is szó lesz, pl. a spirituális kapcsolatokról és a gyermeknevelésről is. Ha érdekel Snatam meglátása mindezzel kapcsolatban, tarts velünk hétről-hétre, itt a Sat Nam Jógán.

Sat Nam Jóga: Kedves Snatam, gratulálunk a Grammy jelöléshez, innen is drukkolunk Magyarországról Nektek! Ahogy végignézzük az elmúlt éveket a Grammy jelölések terén, láthatjuk, hogy egyre több mantra zene kerül előtérbe a kundalíni jóga hagyományából. Mit gondolsz, miért pont most van itt az ideje ennek ?

Snatam Kaur: Tudod, amikor elkezdtük a turnézást, és először bemutattuk ezeket a mantrákat, az emberek nem ismerték őket, nem sokat tudtak a mantrákról és a kirtan koncertekről, ez egy igen új dolog volt akkoriban.

De mára már megismerték őket. Amikor a koncerten elkezdek zengetni egy mantrát, már ismerik.  Már sok éve turnézunk és keményen dolgozunk azon, hogy eljuttassuk ezeket a mantrákat az emberekhez, és még sok más zenész és tanár is így tesz a kundalíni jóga hagyományából.

Amikor az emberek találkoznak a mantrák erejével, nagyon is jelentős gyógyulást érhetnek el általuk, főleg, ha bele tudják integrálni azokat mindennapjaikba.

Úgy érzem, a mantrák azért válnak egyre ismertebbé és népszerűbbé, mert működnek. Segítenek csökkenteni a stresszt az életünkben, ugyanakkor fénnyel és reménnyel töltenek fel, ami úgy gondolom, nagyon fontos manapság. Szerintem a mantrazene azért vált mára olyan népszerűvé, mert az emberek felismerték a hatékonyságát.

Hogyan lett Snatam Kaur-ból mantra énekes? Kövesd a jövő heti posztot, amiben azt is elmeséli.

Snatam Kaur ez évi magyarországi koncertjére pedig  itt tudsz jegyet vásárolni. Találkozunk a koncerten?! 🙂

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a Facebook és az Instagram oldalunkon is.

Ez a cikk Domján Mia szellemi tulajdona, átvenni, felhasználni kizárólag a szerző engedélyével, valamint a forrás-link megjelentetésével lehet.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Replyshares