Az energetikai testeink közül a legismertebb test az aura. Szinte már mindenki hallott arról, hogy aura veszi körbe a testünket, és arról is, hogy vannak emberek, akik látják is ezt az ‘energia-felhőt’. Sőt, már egy egész üzletág épült rá: már senkit nem lep meg az aura-olvasás, az aura-gyógyítás, az aura-masszázs, sőt aura-fényképezés sem. Nézzük meg, hogy a kundalini jóga hagyománya mit is tanít a 7. testünkről, az Auráról.

A fizikai testünket egy elektromágneses mező veszi körbe, aminek része a fényív (sorozatunk előző témája), az aura (mostani témánk) valamint a sugárzó test is, mely egy elkövetkezendő témánk lesz. Amikor az emberek az aurára utalnak, akkor általában erről a kiterjedt energia-mezőről beszélnek. Aurája mindenkinek van, legalább 90 cm szélességben veszi körbe a fizikai testet, de elérheti a 2,5 métert is, azonban ez igen ritka.

Mint ahogy a fényívnek, az aurának is a két fő funkciója a védelem és projekció, csak egy kicsit másképp. Az auránk ereje által tudunk emelkedettek lenni, és másokat is megemelni, jószívűséget és kegyelmet gyakorolni. A lelki erő mellett egy erős aura ellenállást ad a betegségekkel szemben is.

Kulcsmondata: A felemelkedés alapja

Fő kérdései: Biztonságban érzem magam az univerzális szeretetben? Habozás nélkül készen állok felemelni másokat és önmagamat?

Míg a fényív az intuíció által inkább a távolban lévő veszélyekre figyelmeztet, addig az aura a közvetlen, időben és térben jelen levő körülményektől és bajoktól véd meg. Egy erős aura úgy működik mint egy pajzs, ami lepergeti a külvilágból érkező negativitást, távol tartja a depressziót és nem engedi, hogy a betegségek áthatoljanak rajta. Ez azzal is magyarázható, hogy az aura közvetlen a tobozmirigyhez kapcsolódik, mely összhangban van az immunrendszerrel.

Az aura ugyanakkor projekciós eszköz is: mint a kivetített mozifilm képe, megjelenik benne az, ami bennünk történik. Így mutatja meg az auránk egészsége a belső világunk egészségét is. Ezért annyira fontos, hogy tudatosak legyünk arra, mivel tápláljuk a belsőnket: nem csak a légzésünk mélysége és az étel minősége, amit fogyasztunk, hanem a gondolataink és érzelmeink is számítanak.

Pont ezért kérdezzük meg magunktól alkalomadtán, hogy a hála érzése vagy a neheztelés dominál-e bennünk, melyiket tápláljuk jobban a figyelmünkkel az adott pillanatban.

Az aura mindemellett tartályként is funkcionál. Egyrészt minden fájdalom és öröm, melyet valaha tapasztalunk tárolódik benne, másrészt az életerőnknek is helyet ad  – és ha sok az életerőnk, akkor magabiztosságot és biztonságot érzünk.

Mindezért nagyon fontos, hogy folyamatosan tisztítsuk, és erősítsük az auránkat, amihez a kundalini jóga rengeteg technikát kínál.

Az erős aura fényessé, ragyogóvá és vonzóvá tesz; erőt, egészséget és angyali természetet ad. A nagy aurával rendelkező emberek képesek másokat felemelni, a fizikai megjelenésük egyszerűen csak ‘hat’, nagyon jó a közelükben lenni, mert karizmatikusak, kedvesek, jószívűek, együttérzőek és törődnek.

A bizonytalanság az első jele annak, hogy szükség van az aura erősítésére. Amikor az aura gyenge és kicsi, akkor az illető nyűgösködő, civakodó, morcos lehet, s elutasít mindent, ami fel tudná őt emelni.

Mit tanulhatunk tőle?

Azt, hogy légy önmagad, merj kimagasló lenni!

A gyengébb aurával rendelkező emberek általában azt csinálják, amit mások elvárnak tőlük, például amit a szüleik akarnak, és a biztonságra játszanak a barátaikkal is: ugyanúgy öltözködnek, ugyanazt szeretik, mint ők, mindenben hasonlítani akarnak rájuk. Vonakodnak attól, hogy kimagaslóak, vagy egyediek legyenek. Pedig ha erős aurával rendelkezel, akkor képes vagy önmagadat adni és nem félsz attól sem, hogy egyedi, szembetűnő és kimagasló légy!

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a facebook oldalunkon is.

 

10 test a jógában sorozat:

10 TEST A KUNDALINI JÓGÁBAN // LÉLEKTEST

10 TEST A KUNDALINI JÓGÁBAN // NEGATÍV ELME

10 TEST A JÓGÁBAN // POZITÍV ELME

10 TEST A JÓGÁBAN // SEMLEGES ELME

10 TEST A JÓGÁBAN // FIZIKAI TEST

10 TEST A JÓGÁBAN // A FÉNYÍV

10 TEST A JÓGÁBAN // A PRÁNATEST

10 TEST A JÓGÁBAN // A FINOMTEST