A kundalini jógában ismeretes 10 test közül a hatodik és egyben a következő a sorozatunkban a Fényív (Arcline). Már biztos mindnyájan láttátok hogyan ábrázolják Krisztust és a szenteket a bizánci festményeken, fejük körül fénylő glóriával. Ilyen fényíve nem csak a szenteknek van, hanem mindenkinek, csak eltérő mértékben erős vagy gyenge.

A Fényív erősítése igen fontos a kundalini jógát gyakorlók körében, hiszen ez a testünk az aura magja (ami sorozatunk következő témája lesz), ez adja meg a személyes integritásunk, egyfajta védelmi funkciót tölt be, ugyanakkor ő felel a projekciónk erősségéért is. Ez a testünk jelenti a fókuszálás, koncentrálás és meditálás képességét is.

A Fényív fültől fülig húzódik, a nőknek azonban van még egy fényívük a két mellbimbó között, amely az anyák kisbabájukkal való kapcsolódását segíti és extra védelmet ad.

Kulcsmondata: “Imádságban lévő személy” (Egyensúly a fizikai és kozmikus világok között, valamit a szó és a tett között)

Fő kérdése: Képes vagyok manifesztálni a céljaimat? Ezt hitelesen teszem-e?

Ha az Auránk az a fény-jármű, amiben utazunk, akkor a Fényív a kormánykerék, ami az Aurát irányítja, lényegében közli a test és elme összhangjának az állapotát. A védelmi funkcióját egy belső, intuitív vezetés által látja el: amikor bármilyen veszély, baleset vagy negativitás fenyeget, akkor a Fényív védelmi rendszere vészjelzést ad, s ha tisztán tudunk kapcsolódni az intuíciónkhoz, akkor képesek vagyunk meghallani.

Amellett, hogy információt ad a belsőnknek, ő felel az információ kiáramoltatásáért is. Ha a gondolataink és érzelmeink által létrehozott vibráció határozza meg és hozza létre a személyes valóságunkat, akkor a Fényív az adóállomás, ami kisugározza a jelet az Univerzumnak, hogy aztán a rezonanciánknak megfelelő dolgokat kapjunk vissza. Minél erősebb a Fényív, annál erősebben lesz a kiküldött jel.

Tehát mind a belül fogadott intuitív információ (védelem), mind a kisugárzott információ ereje (projekció) a Fényívtől függ.

Az erős Fényív megadja az egyéniséget és vágyat ahhoz, hogy az emberiséget cselekvően szolgáljuk. Egyensúlyt teremt szavaink és tetteink között. Ha erős a fényívünk, tudjuk mi a dolgunk az életben, mi a feladat, amiért megszülettünk, s ennek megfelelően élünk. Ugyanakkor úgy érezzük, az Univerzum mindent megad, amire szükségünk van.

Amikor gyenge a Fényív, akkor könnyen befolyásolnak mások, eredménytelennek és hiábavalónak érezzük életünket. Ellentmondásos a hangulatunk és a viselkedésünk, képtelenek vagyunk összpontosítani és kifejezni az imáinkat.

Mit tudunk tanulni tőle?

Mivel a Fényív erősségét a személyes hitelesség is befolyásolja, arra tanít minket, hogy tartsuk be az adott szavunkat és a másoknak közvetített üzeneteink szerint éljük életünket. Személyes hitelesség az is, amikor a belső valóságunk megfelel a külső kisugárzásunknak. Nagyon jól kell ismerned önmagad ahhoz, hogy azt mutasd másoknak aki valójában vagy, nem pedig azt, amiről azt gondolod, hogy lenned kellene.

Tetszett az írás? Ha szeretnél más hasonló jellegű írást olvasni hétről-hétre jógáról, meditációról, tudatos életmódról, iratkozz fel Mia rendszeres leveleire,  állandó frissülő egyéb tartalmainkat pedig kövesd a facebook oldalunkon is.

 

10 test a jógában sorozat:

A 10 TEST ALAPJAI

10 TEST A KUNDALINI JÓGÁBAN // LÉLEKTEST

10 TEST A KUNDALINI JÓGÁBAN // NEGATÍV ELME

10 TEST A JÓGÁBAN // POZITÍV ELME

10 TEST A JÓGÁBAN // SEMLEGES ELME

10 TEST A JÓGÁBAN // FIZIKAI TEST

10 TEST A JÓGÁBAN // AZ AURA

10 TEST A JÓGÁBAN // A PRÁNATEST

10 TEST A JÓGÁBAN // A FINOMTEST